Robot teknolojisinde yeni dönem

Toyota, robot teknolojisinde yeni bir devrime imza attı. Toyota'nın insansı robotu T-HR3, 5G sistemi ile kablosuz olarak başarılı ve hızlı bir biçimde kontrol edilebiliyor

Robot teknolojisinde yeni dönem
banner115

Toyota, yeni tanıttığı insansı robotu T-HR3’ü, beşinci jenerasyon mobil iletişim sistemi 5G ile 10 km uzaklıktan kontrol etmeyi başardı.

Toyota açıklamasına göre, Toyota tarafından geliştirilen T-HR3 önceden programlanan hareketleriyle, ev, sağlık tesisleri, inşaat alanları ve felaket bölgelerinde insanlara güvenli biçimde yardımcı olabilecek şekilde tasarlandı.

İNSAN HAREKETLERİ İLE AYNI ŞEKİLDE KUMANDA EDİLEBİLİYOR

Giyilebilir teknolojiyle yönetilen insansı robot T-HR3’de bulunan sistem, robotun tüm bedeninin kontrol edilmesini sağlıyor. Robot kullanıcıları T-HR3’e uygulanan kuvvetleri hissedip robotu kendi hareketleriyle aynı şekilde kumanda edebiliyorlar.

KABLOSUZ OLARAK KONTROL EDİLEBİLİYOR

Yüksek duyarlılık, hassas hareketler ve iletişim gecikmelerini en aza indirmek için T-HR3 ile Ana Kumanda Sistemi arasındaki iletişim büyük önem taşıyor. Şu ana dek T-HR3 kablolu sistem üzerinde bir bağlantıya sahipti ve bazı iletişim gecikmeleri yaşanabiliyordu. Yeni T-HR3 ise, Docomo tarafından geliştirilen 5G sistemi ile kablosuz olarak başarılı ve hızlı bir biçimde kontrol edilebiliyor.  Toyota ve DOCOMO, bu teknolojiyi 6 Aralık 2018’de Tokyo Big Sight’da gerçekleştirilecek fuarda sergilemeyi planlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30