Atatürk'e hakaret eden öğretmen gözaltında

Konya'da bir okulun mesajlaşma uygulamasındaki öğrenci grubunda gerçekleşen sohbet, sosyal medyada gündem oldu. Kısa sürede yakalanan öğretmen gözaltına alındı.

Atatürk'e hakaret eden öğretmen gözaltında
banner127

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle grupta TBMM'nin açılış videosunu paylaşan veli, F.G. isimli öğretmenin tepkisiyle karşılaştı.

"BURASI ÖDEV GRUBU"
Atatürk'ün yer aldığı görüntüye hakarette bulunan F.G., "Burası ödev grubu değil mi? Mustafa Ke malın ne işi var burada." ifadesini kullandı.

'MAL' KELİMESİ TEPKİ ÇEKTİ
Günün önemi nedeniyle söz konusu paylaşımın doğal olduğunu savunan veli bu kez ise F.G.'nin "Doğallık ne alaka ya. Kutlayacaksan evinde kutla Ata'nı, burası ödev grubu ise ödev paylaş. Çocukların beyninin yıkandığı yeter artık, çok seviyorsan Ke mal atanı evinde çocuklarınla kutla hanfendi. Milleti Kemal'le putla rahatsız etmeyin artık." sözlerine maruz kaldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yaşanan olay sonrası ise çirkin söylemlerde bulunan F.G. hakkında harekete geçildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, olayla ilgili yazılı açıklama yaparak şüpheli F.G. hakkında Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığınca "5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar" kapsamında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GÖZALTINA ALINDI
Şüphelinin Sarayönü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını da belirten Solmaz, zanlının adli işlemleri sonrasında mevcutlu olarak Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceğini, Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2021, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30