Bahar tahminleri umut veriyor

Barajlarda su seviyeleri düştükçe düşüyor. Yağışlar, mevsim ortalamalarının çok gerisinde. Ancak bahar aylarında yağışların mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bahar tahminleri umut veriyor

Yağışlar haziran ayından bu yana ortalamanın altında seyrediyor. Prof. Dr. Adil Tek, “Yaz aylarının kurak geçeceğini iklim modelleri doğru tahmin etti. İklim modelleriyle, çıkan sonuçları örtüştü. Düşen yağışlar ortalamaların altındaydı. Hazirandan itibaren az yağış görülüyor. En belirgin ay eylüldü. İstanbul’da eylül ayı yağış ortalaması 66 kilogramken, 22’ye kadar indi. Bu, barajlardaki doluluk oranlarını da etkiledi” diyor. 

Ekim ve kasım aylarında beklenen yağış yine görülmedi. Üstelik aralık ve ocakta da tablonun değişmeyeceği tahmin ediliyor. Prof. Dr. Tek, bu hatırlatmayı yaptıktan sonra müjdeli haberi veriyor: 

“Şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında yağışlar mevsim normallerine, hatta zaman zaman mevsim normallerinin üzerine çıkacak. İklim modellerine göre, kış kurak geçecek. Ama bahar ayları umut verici.”  (TRT)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30