Ben sadece kendimi savundum

Afyonkarahisar'da sipariş ettiği çiğ köftenin "acılı" olduğu gerekçesiyle darbedilen iş yeri çalışanı Koç, "Benim hiçbir şekilde ona küfür ya da hakaret söylemim olmadı. Adalet yerini bulsun, cezasını çeksin. Tabii ki şikayetçi oldum." dedi.

Ben sadece kendimi savundum
banner115

Savcılığa ifade vermek için adliyeye gelen iş yeri çalışanı Yılmaz Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 21.15'te dükkanda beklerken bir müşterinin geldiğini söyledi.

Müşterinin alkollü olduğunu gözlemlediğini anlatan Koç, şunları kaydetti:

"Bir acısız çiğ köfte istedi. 'Tabii' dedim, yaptım verdim. Yemeğe başladığında iki tane arkadaşı geldi. Onlara da dürüm istedi. 'Acılı mı acısız mı yapayım?' dedim. 'Hayır onlara acılı yap' dedi. Bu iki dürümü hazırlarken bana 'acılı olmuş' dedi. 'Abi ben size acısız yaptım, istersen tekrar yapayım' dedim. Kalktı geldi, 'gel tadına bak' dedi. Sonra sinirlendi, birden elindeki çiğ köfte dürümünü bana fırlattı. Hakaretler, küfürler savurarak tezgahın arkasına geçip darbetti. O an alkollü olduğu için ve orası benim iş yerim olduğu için karşılık vermek istemedim. O yüzden sadece kendimi savundum. Sakinleştirmek için çabaladım, sakinleşmedi. Arkasından gelen müşteriyi görünce dükkandan çıktı."

"İşten çıkma gibi bir durum yok"

Koç, işinden ayrılmadığını hem dinlenmek hem de "ailesinin rahat etmesi" için izin aldığını vurgulayarak, "Patronum da yardımcı oldu, 'tabii' dedi. Bir süre sonra tekrar döneceğim işime. İşten çıkma gibi bir durum yok. Kameramız sesli ve görüntülü. Emniyete de verildi. Benim hiç bir şekilde ona küfür ya da hakaret söylemim olmadı. Adalet yerini bulsun, cezasını çeksin. Tabii ki şikayetçi oldum. Savcılığa da ifade vermek için geldim." diye konuştu.

İşletme sahibi Abdulkadir Demirel de Yılmaz Koç'un yanında olduklarını dile getirdi.

Sosyal medyada, Koç'un işten çıkarıldığıyla ilgili yanlış paylaşımlarda bulunulduğunu, bunların doğru olmadığını anlatan Demirel, "Biz 'psikolojik olarak düzelsin' diye kendisine bir süre izin verdik. Herhangi bir şekilde işten çıkarılması söz konusu değildir. Her türlü de hukuki çerçevede konunun takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

"Hukuki sürecin takipçisi olacağız"

Yılmaz Koç'un avukatı Betül Kayabaşı ise müvekkili Yılmaz Koç'un pandemi döneminde ailesinin geçimini sağlamaya çalışan dürüst bir genç olduğunu söyledi.

Koç'un, 23 Şubat Salı günü saat 09.00 sıralarında iş yerinde çalışırken sarhoş vaziyette iş yerine gelen müşteri tarafından saldırıya uğradığını belirten Kayabaşı, "Neyse ki iş yerinde kamera olduğundan dolayı bu menfur olay kaydedilmiştir. Soruşturma başlatılmış, dosya savcılıktadır. Hukuki sürecin takipçisi olacağız. Sosyal medyada duyarlılık gösteren kamuoyuna teşekkür ederiz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30