Bingöl ve Artvin'de Covid-19 şoku

Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan ‘evde kal’ çağrılarına uyulmasıyla bir aydır Covid-19 vakası çıkmayan Bingöl ve Artvin’de, yeni vakalar ortaya çıktı.

Bingöl ve Artvin'de Covid-19 şoku

Son bir aydır yeni vakanın görülmediği Bingöl’de, şehir dışından gelenlerin bazılarının koronavirüs testi pozitif çıktı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, filyasyon sistemiyle koronavirüs testi pozitif çıkanların temas ettiği kişilerin belirlendiğini söyledi.

Artvin’de 30 gün sonra yeni vakalar görüldü

Borçka ilçesinde koronavirüs semptomları gösteren bir vatandaşın hastaneye başvurmasıyla yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Hastanın, aile fertlerine yapılan testlerde üç kişide daha vaka tespit edildi. Aynı aileden dört kişi, Artvin Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Test sonuçları pozitif çıkan dört kişinin ayrıca, bölgelerinde temasta bulunduğu kişiler de filasyon taraması kapsamında belirlenmeye çalışılıyor. Öte yandan, 30 gün sonra yeni vakaların ortaya çıktığı kentte, yetkililer tedbirlere uyulması ve özellikle maske ile sosyal mesafeyi korumaya dikkat etmeleri uyarısında bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2020, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30