Büyük risk altındalar

Şehir hayatı için iyi fikir ancak kaza haberleri peş peşe geliyor. Elektrikli scooterlar güvenli mi değil mi tartışmaları artarak devam ediyor. Uzmanlara göre elektrikli scooterlara yönelik düzenlemelerde konunun sigorta boyutuna hiç değinilmemesi eksiklik.

Büyük risk altındalar
banner127

Türkiye’de yaklaşık 50 bin tane elektrikli scooter var. Kullanıcı sayısı ise 5 milyona ulaştı. Elektrikli scooter kullanımı giderek yaygınlaşsa da kazalar "ne kadar güvenli?" oldukları sorusunu akıllara getiriyor. Uzmanlara göre, trafikte seyreden elektrikli scooterlar tehlike altında. 

Arda arda gerçekleşen kazaların ardından kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Bir scootera iki kişi binemiyor. Yük ve eşya taşımak yasak. Kaldırımda kullanmak yasak. Trafiğe çıkıldığında ise bu kez de elektrikli scooter araç kullanıcıları büyük risk altında oluyor.

Elektrikli scooterlar kullanıcıları için zorunlu bir donanım da yok. Uzmanlara göre elektrikli scooterlara yönelik düzenlemelerde konunun sigorta boyutuna hiç değinilmemesi eksiklik. Elektrikli scooterlarların karıştığı yada neden olduğu kazalarda sürücüyü veya üçüncü kişiyi koruyan bir sigorta sistemi yok.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30