Emirdağ'ın sorunlarının takipçisiyiz

Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Cumhuriyet Halk Partili pati meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan 32 kişilik heyetin, Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği saha çalışmalarının 2. gününde, ilçe ziyaretleri kapsamında Emirdağ ilçesinde temaslarda bulundu.

Emirdağ'ın sorunlarının takipçisiyiz
banner115

Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte Emirdağ’dagerçekleştiren çalışmada, muhtarlar, STK, siyasi parti temsilcileri, Sobacılar Çarşı esnafı ve kanat önderleri ile bir araya geldikleri toplantıda,Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Emirdağ Afyonkarahisar’ın ilçesi olsa da kültürel, tarihsel, ekonomik, sosyal bağlarla Eskişehir’e bağlıdır ve biz Eskişehirlilerin gönlünde Emirdağlı dostlarımızın yeri başkadır.Tüm zenginliklerine karşın, hak ettiği yatırımların yapılmaması nedeniyle sürekli göç veren ilçemizin sorunlarını,Emirdağlı hemşerilerimizden dinlemek için buradayız” dedi.

CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can ve yöneticileri ile esnaf, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ziyaretleri gerçekleştiren heyet, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletilmek üzere bir rapor hazırladı.

Ziyaret sonrası,Süllü, “Tarım ve hayvancılıkta yüksek girdilerle geçimini sağlayamayan çiftçilerimiz, 90 haneli köylerin 10 haneye düştüğünü, nüfusun göç ettiğini, desteklerin yetersizliğini, krediye ulaşmakta zorluk çektiklerini; 2020 desteklerini hala alamadıklarını anlattı. Yaylalarda sürdürülen altın arama faaliyetleri nedeniyle çevre ve su kaynakları konusunda kaygılılar. Devlet hastanesindeki doktor ve ekipman eksikliği nedeniyle Eskişehir’e gitmek zorunda kaldıklarından şikayetçiler. Esnafın en önemli şikâyeti ise zincir market sayısının hızlı artışı ve ürün yelpazesinin çeşitliliğinin yerel esnafa olumsuz etkisi. Çok sık ölümlü kaza yaşanan Suvermez Kavşağına alt geçit yapılması taleplerini bizlere ilettiler” açıklamasında bulundu. 

Kendisini evinde hissederek temaslarını gerçekleştirdiğini söyleyen Süllü, Eskişehir–Emirdağ bağının, ilçe halkının sorunlarının dasorumluluğunu kendisine verdiğini ve Afyon milletvekili Burcu Köksal ile birlikte takip edeceklerini vurgulayarak “ziyaretimizde bizlere eşlik ederek ağırlayan Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Başkanımız Barış Can ile örgütümüze ve bizlere gönüllerini açan Emirdağlı hemşerilerimeyürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2021, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30