Eren-11 operasyonunda 2 şehit

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalındaki terör operasyonunda bir güvenlik korucusu ile bir jandarma personeli şehit oldu, 4 jandarma personeli yaralandı.

Eren-11 operasyonunda 2 şehit

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Anadere köyü kırsalında yürütülen "Eren-11 Şehit J. Asb. Kd. Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63" operasyonu esnasında çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bitlis İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli kahraman 1 Güvenlik Korucusu şehit olmuş, 5 Jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralılar Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Tedavi altına alınan yaralılardan J.Tğm. Baki Koçak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı 4 personelimizin tedavilerine devam edilmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Çatışma bölgesinden kaçan BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon icra edilmektedir."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteği ile huzur ve güveni sağlamak amacıyla il genelinde operasyonlarını artırarak terör mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğü kaydedildi.

Bakan Soylu'dan şehit ailelerine başsağlığı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayınladı. 

Bakan Soylu mesajında, "Eren-11 Operasyonu'nda, Bitlis Tatvan'da çıkan çatışmada Şehit düşen Kahraman Korucumuz Yücel Aki ve Jandarma Teğmenimiz Baki Koçak'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı 4 evladımıza Rabbim, acil şifalar versin inşallah" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30