Mülakat belasını kaldıracağız

Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek puanlar aldığı halde mülakat yüzünden atanamayan gençlerle buluştu. CHP Lideri Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puanlar almasına rağmen mülakatta elenen gençler için, “İktidara geldiğimizde mülakat belasını kaldıracağız” dedi.

Mülakat belasını kaldıracağız
banner115

Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile duyurduğu buluşma için, “Türkiye’nin bu hikayeleri bilme hakkı var; ben ve mülakat mağduru gençlerimiz saat 16.15’te sevgili halkımızla buluşacağız. Milletimiz bu sesi büyütmeli, büyütmeli ki Saray’ın millete sağır kulakları çınlasın!” ifadeleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında iktidar oldukları zaman mülakatı kaldıracaklarını belirterek, Konu ile ilgili Danıştay’ın verdiği bir karar var. KPSS’de aldığı puan ile mülakatta verilen puan arasında belirli bir aralık olması gerekir diye bir karar var. Danıştay kararına uymayan bir yönetim olabilir mi? Birilerinin haklarını birilerine yedirmeyeceğiz. İktidar olduğumuzda mülakatı kaldıracağız. Sözüm söz bu mülakat belasını kaldıracağız. Bu arkadaşlarımızın hakkını hukukunu da destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ATANAMAYAN GENÇLERE SÖZ HAKKI
CHP Lideri konuşma yapmadan önce de Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puanlar alıp mülakatta elenen genç meslek adayları konuşma yaparak kendilerini tanıttı ve yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Konuşma yapan gençlerden birisi, “Ben Salihcan Büyükaydın. 79.72 puan alarak 303. oldum. İngilizce için sözlü sınava girdim. Puanım 56’ya düştü. Tercih dışı bırakıldım. Uyku uyuyamıyorum. Çalmadık kapı bırakmadım. İki günde sadece 4 saat uyudum. Haksızlık olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BABAM BENİ OKUTMAK İÇİN BEL FITIĞI OLDU”
Mülakat mağduru olduğunu söyleyen ve okuduğu sıralarda ekonomik zorluklar yaşadığını anlatan gençlerden birisi, “Ben Ahmet Yılmaz. Özel eğitim öğretmenim. Benim babam beni okutmak için bel fıtığı oldu. Hareket ederken bile zorlanıyor. Benim hakkım gasp edildi. 55 verdiler, atanamıyorum” şeklinde konuştu.

“MAĞDURUZ ADALET İSTİYORUZ”
Mülakat mağdurlarından bir başka genç ise, “Ben Fuat Korkmaz, Lise matematikte 733 kontenjan arasından 68. oldum. Mülakatım güzel geçti ve hocalarım beni tebrik ederek gönderdi. Şu an 55 puan aldım. Çok mağduruz, adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.

“İLK 100 İÇERİSİNDEYDİM”
Sınavda ilk 100 içerisine girdiğini ancak mülakat yüzünden atanamadığını söyleyen genç kadın yaptığı konuşmada, “Ben Hatice Ulubay. Felsefe grubu öğretmeniyim. 149 kontenjan vardı. Ben ilk 100 içerisine girdim. Puanım 87.95. Fakat mülakatta 54 puan alarak elendim. Neden elendiğimi bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NDAN RANDEVU TALEP ETTİM SES YOK”
CHP Lideri, mülakat mağduru gençlerle buluşmasının ardından resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile iletişim kurmaya çalıştığını ancak Özer’in randevu talebine cevap vermediğini söyleyerek, “KPSS’deki mülakat rezilliğini konuşmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep ettim, hala ses yok. Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var. Saray Hükümeti görüşmelerden kaçarak, bu işleri sümen altı edebileceğine inanıyor. Yanılıyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda Erdoğan’ı da eleştirerek “Erdoğan, gençlere propaganda yaparsın, şiir okursun, şarkı söylersin. Oy için yapmayacağın şey yoktur senin. Sonra bir kısım gencin haklarını gasp edersin, beslemelerine peşkeş çekersin. Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun!” notunu düştü.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 15 bin öğretmenin ataması için yapılan mülakat sonuçları açıklandı ancak Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) Türkiye’de dereceye giren adayların mülakatta elendiği ortaya çıktı. Liyakat esasından uzak bir şekilde atanamayıp mağdur edilen genç işsizler sosyal medyadan yaşanan olaylara sert bir şekilde tepki gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2021, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30