O fırının faaliyeti durduruldu

Mersin'de hijyen kurallarına uymayan fırının pişirime hazır halde bekletilen ekmek hamurlarının içerisine dondurma, çikolata, kek, cips ile çeşitli meyve, sebze ve şarküteri ürünleri eklediği anların görüntülerini paylaştığı belirlenen fırın çalışanı ile fırın sahibine, hijyen kurallarını ihlalleri nedeniyle para cezası uygulandı.

O fırının faaliyeti durduruldu
banner127

Tarsus ilçesi Kırklarsırtı Mahallesi 2620 Sokak'taki ekmek fırınına, sosyal medyadan hijyen kurallarının ihlal edildiği görüntülerinin paylaşılması üzerine operasyon düzenlendi.

Fırın sahibi ve çalışanına para cezası

Operasyonda, pişirime hazır halde bekletilen ekmek hamurlarının içerisine dondurma, çikolata, kek, cips ile çeşitli meyve, sebze ve şarküteri ürünleri eklediği anların görüntülerini paylaştığı belirlenen fırın çalışanı ile fırın sahibine, hijyen kurallarını ihlalleri nedeniyle para cezası uygulandı.

Fırının faaliyeti de geçici olarak durduruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı: Faaliyeti 30 gün süre ile durdurulmuştur

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, Tiktok ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında yer alan fırın ile ilgili görüntülerin ihbar kabul edildiği ve inceleme başlatıldığı belirtildi.

İnceleme sonucunda videonun çekildiği fırının Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İlgili ilçe müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından bugün ilgili işletmeye kontrol ve denetime gidilmiştir. Yapılan kontrol ve denetim sonucunda, işletmenin faaliyeti 30 gün süre ile durdurulmuştur. Ayrıca işletmeye üretim hijyeninden kaynaklı sebeplerden dolayı 15 bin 203 lira, hijyen belgesi olmamasından dolayı 3 bin 180 lira olmak üzere toplamda 18 bin 383 lira idari para cezası uygulanmıştır. Görüntülerden dolayı da savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30