Twitch dünyasını karıştıran iddia

Twitch bitlerle kara para aklamanın yapıldığı, çalıntı kredi kartlarının kullanıldığı iddiası sosyal medyayı karıştırdı. İddiayı gündeme getiren Twitch yayıncısı Jahrein, kara para iddiasının TBMM’ye taşındığını söyledi.

Twitch dünyasını karıştıran iddia
banner127

KRT’ye konuk olan Jahrein’in kara para ile ilgili aklamayı şu sözlerle anlattı:

“Bir kullanıcının gelirlerinde olağanüstü artış var. Kredi kartı bilgilerinin çalındığı ve bu bilgilerin satıldığı iddia ediliyor. Bu bilgileri çalan kişi gidip yayıncılarla anlaşıyor. Para hesaba geldikten sonra paranın bir kısmını geri istiyor. Bunu da kripto para ile geri alıyor. Milyon doları aşan bir para var. Eşime de mail gelmiş. O da küçük bir yayıncı.” dedi.

NE OLMUŞTU?
Ünlü canlı yayın platformu Twitch ile ilgili önceki gün kara para aklama mekanizması haline geldiği iddia edildi. Twitch yayıncılarından Jahrein isimli kullanıcı, çalıntı kredi kartlarından anlaşılan yayıncılara yüklü miktarlarda bağış yapıldığını ve yayıncıların da dolandırıcılar ile işbirliği halinde olduğunu öne sürdü. İddialar arasında; bu yayıncıların işbirliği içinde oldukları kişilerle kara parayı bölüştüğü de var.

Sosyal medyadan söz konusu iddialar hakkında açıklama yapan CHP’li Gürsel Tekin, “Twitch yayınlarını kara para aklama aracı olarak kullanan, “bağış” adı altında çalıntı kredi kartlarından yapılan para transferlerinden komisyon alıp hırsızlık yapan, ekonomik çıkar amaçlı suç örgütlerinin amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren bir grup yayıncı ortaya çıktı. Bu yayıncıların kredi kartı hırsızlığı yapan suç örgütleri ile anlaştığı, kendi yayınlarına aktarılan paradan bir miktar komisyon alıp kalanı kripto para olarak suç örgütü üyelerine veya yöneticilerine gönderdiği gözüküyor” diyerek Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine seslendi.

MECLİS’E TAŞINDI
Uluslararası organize bir yapıyla karşı karşıya olunduğunu belirten Tekin, TBMM’ye taşıdı. Tekin, soru önergesi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30