Yasak 1 Nisanda sona erecek

Kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor? Mart ayının yavaş yavaş sonlarına gelinmesi ve hava sıcaklıklarında artış yaşanması ile birlitke vatandaşlar yaz lastiğinin hangi tarihte takılacağını araştırmaya başladı. Peki, kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor? Yaz lastiği ne zaman takılır? İşte ayrıntılar...

Yasak 1 Nisanda sona erecek
banner115

Yazi lastiği ne zaman takılacak? Yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü ile daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenlik bir sürüş ağlayan kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlamıştı. Sürüş güvenliği için gerçekleştirilen bu uygulamanın hangi tarihte biteceği merak konusu oldu. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının artış göstermesi ile birlikte sürücüler yaz lastiğinin hangi tarihte takılacağını araştırıyor. Peki, kış lastiği uygulaması ne zaman bitecek? 2019 yaz lastiği ne zaman takılır?

YAZ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILIR?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2019'da sona erecek.

Böylelikle, araçlarda yaz lastiklerinin 1 Nisan'dan itibaren kullanılmaya başlanması gerekiyor. Sürücülerin güvenlik açısından yaz lastiklerini takmaları şart.

YAZ LASTİĞİ NASILDIR?

Yaz lastikleri aracın yola daha iyi tutunması için tasarlanır. Kauçuk birleşimi ve sırt desenleri ile kış lastiklerine göre sığ oyuklara sahiptir. Böylelikle aracın yola daha iyi temas etmesi sağlanır.

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Söz konusu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30