Umudumuz gençlerde, umudumuz gelecekte

Eskişehirspor maalesef en kötü senaryoları yaşamaya devam ediyor. Boffin’den eksi 6 puan cezası gelir mi dedik. Geldi. Pinto’dan eksi 6 puan cezası gelir mi dedik. Geldi. Ulusal lisans için bir dünya imza toplandı ama tek bir imza bile eksik olsa 3 puanımız silinecekti. Silindi. 2019-2020 sezonunda toplamda 15 puanımız silindi. Pandemi sürecinde ligler ertelenmişken, Boffin dosyasından gelen eksi 6 puan silme cezası Kırmızı Şimşeklerin az olan ümitlerini de tüketti. 

55 yıllık çınar 2020-2021 sezonunda TFF 2.Lig’de mücadele edecek. 220 milyon liradan fazla borç. 25 civarı FIFA dosyası. 120’den fazla yerli futbolcuya borç. Son 5-6 yılda görev yapan antrenörlerden bir iki tanesine hariç hepsine borçluyuz. Üç tane bankaya borcumuz var. Menajerlere bir dünya borç var. Eski yöneticilerden tutun da, kulüp personellerine kadar herkese borçluyuz. 220 milyon borç ödenecek gibi değil. Eskişehirspor yönetimine bu anlamda çok ama çok büyük işler düşüyor. Yöneticiler göreve geldiklerinde bu borcun sağlam bir kaç proje ile kontrol altına alınabileceğini duyurmuştu. Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören çok sağlam bir proje dediği, ama ne olduğunu bilmediğimiz bir proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında adeta mekik dokurken, maalesef dünyanın başı Covid-19 belası ile derde girdi ve işler duraksadı. Normalleşme sürecinde olduğumuz şu günlerde bu projenin akıbeti ne olacak merakla bekliyoruz. 

“Eskişehir'de bir fabrika kurar gibi Eskişehirspor'u kuracağız.” bu sözler Eskişehirspor’un kurucu Başkanı Aziz Bolel’e ait. 2004 yılında kaybettiğimiz ilk başkanımız bu sözleri 1965 yılında kurmuş ve Anadolu Ateşinin fitilini ateşlemişti. 55 yıl sonra Eskişehirspor yönetimi de bu slogandan ilham alarak ‘Kurtuluş altyapıda’ mottosu ile ‘Fabrika’ sloganlı altyapı projesine girişti. Ayrıntıları çok fazla bilmiyoruz. Ancak ‘Eskişehirspor Futbol Akademisi’ şehrimize ve Türk futboluna hayırlı olsun diyebiliriz. 

Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayabilir miyiz? Bence zor. Bana göre Mehmet Özcan, Mevlüt Çelik, Alperen Kocabaş, Erdal Akdari ve Ekrem Kılıçarslan isimlerinin Eskişehirspor’da devam etmesi düşük ihtimal. Mehmet Feyzi Yıldırım’ın durumu belirsiz. Kıvanç Karakaş kesin olarak ayrıldı. Cemali Sertel ve Mete Kaan Demir’i de transfer yasağımız olduğu için tekrar kiralayamıyoruz. Önümüzdeki sezon A takımda forma giyecek gençlerin performansı durumumuzu belli edecek. Direkt olarak lider olup TFF 1.Lig’e çıkmak çok zor iş. İlk 5’e girip play off dan TFF 1.Lig hedefi kovalamak çok daha akla yatkın duruyor.

Toparlayacak olursak. Eskişehirspor 220 milyon borçla düştüğü TFF 2.Lig’de hedef kovalamak istiyor. Transfer yasağı olduğu için de eli kolu bağlı. Umudumuz gençlerde. Umudumuz gelecekte. Biz ne olursa olsun Eskişehirspor’un yanındayız. Ne demiş büyüklerimiz. ‘Sevdanın ligi olmaz.’ Hem biz Eskişehirspor’u Süper Lig’de sevmedik ki sevdamızdan vazgeçelim. 

YORUM EKLE

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30