Programda konuşan Vali Yılmaz, ağaçlandırma çalışmalarının yalnızca bir çevre faaliyeti olmadığını, aynı zamanda geleceğe yapılan önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.
Vali Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Kıymetli hemşehrilerim, sevgili çocuklarımız; toprakla buluşturduğumuz her fidan sadece bir ağaçlandırma çalışması değildir. Bizler bugün bu kadim toprakların istikbaline olan inancımızı toprağa emanet ediyoruz. ‘Türkiye’nin gücü orman’ şiarıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Orman Haftası’nda il genelinde 15 farklı sahada toplam 20 bin fidan toprakla buluşturulacak. Tören alanında ise 8 bin 600 fidanı birlikte dikeceğiz.
Diktiğimiz her fidan yarınlarımızın teminatı, geleceğe bırakılan en kıymetli emanettir. Çünkü biliyoruz ki doğa bizlere miras değil, çocuklarımıza devretmek üzere emanet edilmiş en değerli varlıktır. Yeşil vatanı korumak, toprağa bereket katmak ve her canlıya yuva olmak sadece bir çevre hassasiyeti değil, aynı zamanda kutsal bir vatan görevidir. Orman, bu aziz toprakların nefesi, Anadolu’nun en güçlü zırhıdır. Eskişehir, bozkırın ortasında azimle yeşeren bir umut şehridir. Bugün diktiğimiz fidanlar kök saldıkça hem şehrimizin çehresi değişecek hem de ülkemizin kalkınma mücadelesine önemli katkılar sağlayacaktır. Medeniyetimiz, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ anlayışının temsilcisidir. Bizler de bu inançla hareket ediyor, sorumluluğumuzu aynı kararlılıkla taşıyoruz.
Yarınlara nefes olmak bilinciyle emek veren tüm hemşehrilerimize, çevre gönüllüsü gençlerimize ve sevgili çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Diktiğimiz her fidan evlatlarımıza nefes, toprağımıza bereket, yarınlarımıza umut olacaktır. Bugün burada sadece fidan dikmiyoruz, geçmişten aldığımız mirası geleceğin müjdesine dönüştüren güçlü bir iradeyi bu topraklarla mühürlüyoruz. Köklü mazisiyle, dalları istikbale uzanan bu yeşil vatan davası hepimizin omuzlarında yükselecek, birlik ve beraberlik içinde büyüyecektir.
Eskişehir’imiz, Türkiye’miz ve çocuklarımızın aydınlık yarınları için can suyu verdiğimiz bu yeşil mirasın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Programın ardından Vali Yılmaz, öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturarak can suyunu verdi.