Mehmet Özcan: A milli takıma çok hazır bir şekilde gitmek istiyorum

Mehmet Özcan kimdir, Bize biraz kendinden bahseder misin?

10 Ağustos 1998 Adana'da dünyaya geldim. Futbola Çukurova Üniversitesi futbol takımında başladım. 1 yıl sonra Adana Gençlerbirliği takımına amatör transfer oldum. Eskişehirspor'a 2016 yılının Ocak ayında geldim. İlk kez 18 yaşında Eskişehirspor'da profesyonel oldum. Eskişehirspor'a transferim konusunda Samet Aybaba ve Alper Yeşil hocalarımızın katkısı çok büyük.

Eskişehir'de bir kupa kaldırma anın var onu da anlatır mısın?

Adana Gençlerbirliği forması giydiğim yıllarda 2013-2014 sezonun u16 Türkiye Şampiyonasının final etapları Eskişehir'de oynanmıştı. O sezon u16 Türkiye şampiyonu biz olduk. Eskişehir'de o zaman bir kupa kaldırmak nasip olmuştu.

Eskişehirspor formasını ilk ne zaman giydin?

Eskişehirspor formasını ilk olarak Türkiye Kupası maçında giydim. Deplasmanda 24 Erzincanspor'a uzatmalara giden maçta mağlup olmuştuk. O gün ben de siyah kırmızılı formayı 12 dakika terlettim. Benim için inanılmaz bir duyguydu. O gün hayatımın en mutlu günlerinden birisiydi.

Hangi mevkilerde görev alabiliyorsun?

Ön libero dışında çok fazla görev almadım. Antrenörümüz hazırlık maçlarında beni stoper olarak değerlendirmişti. Defansif yönümün kuvvetli olduğunu söylemişti. Adana Gençlerbirliği'nde birçok mevkide görev aldım. Kalecilik hariç tüm mevkilerin görevlerine aşinayım.

Aynı mevkide en çok kiminle birlikte forma giyerken kendini daha verimli hissediyorsun?

Furgan Polat, Furkan Balaban, Kamal Issah hepsi ile yanyana oynadım. Ben en çok Furgan Polat ile beraber oynarken daha verimli olduğumu düşünüyorum. Sebebi yıllardır yanyana oynamamızdır. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Birbirimizin açıklarını daha rahat kapattığımızı düşünüyorum.

Ümraniyespor maçının son dakikasında çok net bir gol pozisyonuna girdin ancak gol ile sonuçlandıramadın. O an neler düşündün?

Ümraniyespor deplasmanının son dakikalarında çok net bir gol kaçırdım. Skor 2-2 berabereydi. Aynı maçta çok güzel bir vuruşum direkten dönmüştü. Uzun mesafeli bir koşunun ardından penaltı noktasının orada top bana gönderildi. Uzun koşunun yorgunluğu vardı. Tek ayak hareketi ile topu kaleye göndermek istemiştim. Rakip defansın hamlesi de kafamı biraz karıştırdı. İstediğim vuruşu yorgunluğunda etkisiyle yapamadım ve top auta gitti. Aşırı üzüldüm. Kariyerimin ilk golüne çok güzel bir yerde ve anda yaklaştım ama maalesef kısmet olmadı.

Eskişehirspor ile 2 yıl daha sözleşmen var ancak Süper Lig'den veya Avrupa'dan teklif alırsan bu teklifleri değerlendirir misin?

Transferler konusunda adım basında sıkça çok geçiyor. Beni isteyen ve ilgilenen takımların olduğunu da duyuyorum. Ben sadece futbol oynamaya konsantre olmuş birisiyim. Bir teklif varsa kulübüme gelir. Ben Eskişehirspor'un futbolcusuyum. Kulübümün menfaatleri ve benim kariyer planlamam kesişirse o zaman oturulur ve duruma bakılır. Eskişehirspor'da forma giymek herkese kısmet olmaz. Burası da çok büyük ve özel bir camia. Güzel bir teklif gelmezse seve seve Eskişehirspor forması ile mücadele etmeye devam ederim.

Avrupa Liglerinde forma giymek ister misin? Hangi ligde forma giymek istersin?

Avrupa'da en çok izlenen 5 ligi hepimiz biliyoruz. Şu lig daha iyi dersem diğer liglere haksızlık etmiş olurum. Benim hayalim bir gün bir şampiyonlar ligi maçına çıkmak. Seremonide o müziği duymayı çok istiyorum. Direkt İngiltere veya İspanya'da oynamak çok zor bir hayal. Basamakları tek tek çıkmak gerekiyor. İnşallah o basamakların sonu şampiyonlar liginde hedef kovalayan bir kulüp olur. Türkiye'yi ve Eskişehirspor'u o büyük platformda temsil etmek benim en büyük hayalim.

Altyapıda ve Eskişehirspor'da senin dışında Avrupa görebilecek oyuncular var mı?

Türk futbolunda altyapıda inanılmaz yıldızı parlayıp üst takımda başarılı olamayan bir sürü isim var. Ben bunu sistem problemlerine bağlıyorum. Ülkemizde insanlar futbola direkt skor odaklı baktığı için arada maalesef potansiyelli oyuncular fırsat bulamadan kaybolup gidiyor. İyi bir sistem, iyi bir planlama ve en önemlisi sabır ile Türk futbolu daha çok genç yetenekler görür. Eskişehirspor bunun ciddi bir örneği konumunda. Takımımızda Avrupa görebilecek ciddi potansiyelli yetenekler var. Altyapıda da var. Ama dediğim gibi disiplinli ve sistemsel bir şekilde çalışmaya devam ederlerse hepsi çok iyi yerlere gelebilirler.

Teknik Direktörünüz Fuat Çapa hakkındaki düşüncelerin neler?

Fuat Çapa inanılmaz sabırlı bir antrenör. Onun yerinde başka bir antrenör olsa bu zorlu sürece ne kadar sabır gösterirdi bilmiyorum. Sezon başında lige sadece inanmış, yaş ortalaması 19 olan bir kadro ile başladı. Lig tecrübesi olan oyuncu sadece Semih Güler vardı. Bize inandı, güvendi, çok çalıştırdı ve sabretti. Her hatamızı tek tek gösterdi. Bıkmadı, usanmadı ve sürekli bizimle ilgilendi.Bizde onun yüzünü kara çıkartmamak için elimizden geleni yaptık. Eskişehirspor'un başarısı için taraftarımızın da desteği ile savaşırken, hocamızın bize öğrettiklerini sahaya yansıtmaya çalıştık. Fuat hoca olmasa ilk yarıda biz o puanları imkanı yok alamazdık. Sezon başındaki oyun şeklimizde şu an ki oyun şeklimiz arasında inanılmaz farklılar var. Eskişehirspor'un umut vaat eden gençleri diye bir tabir varsa bu Fuat Çapa'nın eseridir.

Milli takım konusunda hedeflerin neler?

Mart ayında 23 kişilik geniş kadroda kendime yer buldum ancak hocamız maçta bana süre vermedi. Ay yıldızlı formayı giymek çok güzel bir duygu olduğuna eminim. O tesislerde o havayı solumak. Yeteneklerini ispatladıkları için oraya çağırılmış o futbolcular ile idmanlara çıkmak bile çok büyük bir gurur. Tabi ki ben bununla yetinmeyeceğim. Çalışmalarıma üstüne katarak devam edeceğim. Ümit Milli Takımın Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer almayı çok istiyorum. A milli takıma çok hazır bir şekilde gitmek istiyorum. Hedefim 2 yıl içerisinde A Milli formayı giymek.

İdölüm dediğin ya da örnek aldığın futbolcular var mı?

Elbette örnek aldığım oyuncular var. Oyun tarzlarını izlemekten keyif aldığım isimler var. Emre Belözoğlu ve Okay Yokuşlu'nun oyun stillerini çok beğeniyorum. Real Madrid'da forma giyen Casemiro'da inanılmaz bir oyuncu. Fransa milli takımında forma giyen Kante'de çok çok iyi bir oyuncu.

Sence Eskişehirspor'un gelecek sezon hedefleri ne olmalı?

Önümüzdeki sezon için hedef belirlemek kolay değil. Ben mevcut kadro korunursa play off kovalayabileceğimizi düşünüyorum. Transfer tahtası açılırsa daha geniş bir kadroya sahip oluruz. Eskişehirspor her zaman şampiyonluk adayı bir takımdır. Transfer yasağı kalkarsa şampiyonluk için planlamalar yapılır. Eskişehirspor forması ile şampiyonluk yaşamayı çok isterim.

Eskişehirspor taraftarı hakkındaki düşüncelerin neler?

Öncelikle ben de bir Eskişehirspor taraftarıyım. Altyapıda görev aldığım yıllar onların arasında çok maç izledim. Eskişehirspor taraftarının önünde forma giymek bana nasip olduğu için çok şanslıyım. Her futbolcu böyle bir taraftarın desteği ile mücadele etmek ister. Her futbolcuya da kısmet olmaz. Yorulduğun anda tribünden gelen bir ses bütün yorgunluğunu unutturabiliyor. Bana maçlarda yorulmadan uzun mesafeler koştuğum söyleniyor. Bunun önemli sebeplerinden birisi de bu. Eskişehirspor taraftarlarını takımlarını sevdiklerini öyle bir hissettiriyorlar ki aşılmaz denilen bir çok sorun aşılabiliyor. Kapanma noktasında olan bir takım şuan ligde kalmayı garantilemiş durumda. Bunun en önemli etkeni Eskişehirspor taraftarıdır. Mersin İY, Orduspor gibi takımlar böyle bir taraftara sahip olmadığı için amatör liglere düştüler.

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30