Anıl Koçhan: Bu şehrin çocuklarına güveniyoruz

BU ŞEHRİN ÇOCUKLARINA GÜVENİYORUZ

Altyapıdan Sorumlu Asbaşkanımız Anıl Koçhan ile Fabrika projesi ve akademi takımlarımız hakkında konuştuk. Anıl Koçhan, “Doğru bir sistem ile başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Biz bu şehrin çocuklarına güveniyoruz” dedi.

YETENEKLİ FUTBOLCULARI KEŞFEDİYORUZ

İlk olarak Fabrika projesinden bahseden yöneticimiz, “Fabrika genç yaştaki çocuklarımıza Eskişehirspor sevgisi aşılayabileceğimiz bir oluşum. Bu oluşum sayesinde şehrimizin dört bir yanında yer alan gençlerimiz futbolcu olma şansına erişiyor. Bizim önceliğimiz maneviyat olsa da bu proje sayesinde kulübümüz önemli gelirler de elde ediyor. Ekonomik anlamda kendi kendini finanse eden bu proje kulübümüze de önemli yetenekleri kazandırma fırsatı oluşturuyor. 1 yıl önce faaliyete geçen fabrika projemiz pandemi şartlarına rağmen ilgi gördü. Ben bu ilginin pandemi sonrasında çok daha iyi seviyelere geleceğini düşünüyorum. Faaliyetlerimizi pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarını harfiyen uyguluyoruz. Sürekli evde oturan gençlerimiz bu sayede sosyalleşmiş oluyorlar” ifadelerini kullandı.

FABRİKADAKİ ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Koçhan, ailelerden oldukça olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyerek, “Antrenörlerimizden memnunuz. Antrenmanların çok keyifli geçtiğini ve çocukların çok mutlu olduğunu ifade ediyorlar. Öğrencileri gruplara ayırdık. Aynı gün aynı saatte antrenman yapıyorlar ama sahanın farklı bölgelerini kullanıyorlar. Antrenörlerimiz çocukları daha iyi gözlemleme fırsatı buluyorlar. Doğru eğitimin kaliteli antrenörlerden geçtiğini biliyoruz. Antrenör tercihlerimizi de bu doğrultuda gerçekleştirdik. 11 antrenörümüz var. 4 A lisanslı, 3 B lisanslı antrenörümüzün yanında yaş gruplarıyla iletişimde oldukça önemsediğimiz 4 de kadın antrenörümüz görev yapıyor” dedi.

U19 TAKIMIMIZ LİGİN EN GENÇ TAKIMI

U19 takımı hakkındaki düşüncelerini ifade eden altyapıdan sorumlu asbaşkanımız, “U19 Ligi oynanmaya başladı. Diğer akademi ligleri pandemi nedeniyle bu sezon oynatılmayacak. A takımda olduğu gibi U19 liginde de ligin en genç takımıyız. U19 takımımızı çoğunlukla U17 takımından oyuncular oluşturuyor. Rakip takımlar bizim çocuklarımızdan ortalama 2 yaş daha büyük oyuncular ile mücadele ediyorlar. Şimdiye kadar çok fazla puan alınamasa da bu çocuklar rakipleri ile hep kafa kafaya mücadele etti, galibiyetler kaçırdı. Onlardan çok umutluyuz” şeklinde yorumlarda bulundu.

BU GÜCE VE POTANSİYELE SAHİBİZ

Altyapılar hakkında genel bir yorumda bulunan yöneticimiz, “Alman futbolu, 2000 yılına geldiğimizde tamamen dibe çökmüş durumdaydı. Alman kulüpleri eskisi gibi oyuncu yetiştiremiyor, ülkede yabancı oyuncular daha ön plana çıkıyordu. Bu kötü gidişatı ise sıkı bir altyapı hamlesiyle çözdüler. Biz de Eskişehirspor Kulübü olarak bu doğrultuda hareket ediyoruz. Bunu başarabilecek güce ve potansiyele sahibiz. Bu şehirden çok yetenekli oyuncular çıktı, çıkmaya da devam edecek. Doğru bir sistem ile başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Biz bu şehrin çocuklarına güveniyoruz. Altyapıya yatırımlarımız devam edecek. Transfer tahtası açılırsa, altyapıyı görmezden gelmeyeceğiz. Ülkemizin ve diğer ülkelerin yaşadığı ekonomik problemler ortada. Futbolcu yetiştiren kulüplerin gelecekte daha başarılı işlere imza atacağını düşünüyorum. Dünyanın en büyük futbol kulüpleri bile ekonomik problemlerle uğraşırken bu kaçınılmaz bir son gibi gözüküyor. Ülkemizde borcu olmayan futbol kulübü yok denilecek kadar az. Bizim kulübümüzün ciddi borçları var. Bu problemlerle baş etmenin en etkili formülü kendi futbolcunu yetiştirmekten geçiyor. Eskişehirspor altyapısını bir ekol haline getirmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde” dedi.

TECRÜBELERİNDEN FAYDALANIYORUZ

Asbaşkanımız altyapıdaki yapılanma ile ilgili ise, “SerdalEroy sportif anlamda, Özgür Gedik de idari anlamda sorumlu kişiler. Futbol okulları ve altyapı takımları konusunda uzmanlaşmış, hayatını bu işlere adamış Özgür Gedik altyapımızın başına geçti. Altyapıdan sorumlu genel koordinatör olarak görev yapıyor. Bu işlerin idari kısımlarından o sorumlu. Serdal hoca ise sahanın içiyle ilgileniyor. İki isminde tecrübelerinden faydalanıyoruz. Güzel bir oluşum ve işbirliğine imza attık. Özgür Gedik burada yapmak istediğimiz işleri daha önce farklı kulüplerde ve illerde başarmış bir isim. Fabrika projesini de mahallelere yayma konusunda etkin bir rol oynuyor” dedi.

DEPREME DAYANIKSIZ RAPORU ÇIKINCA YIKTIK

Anıl Koçhan, yıkımı gerçekleşen altyapı binasının yenilenme aşamasında olduğunu “Eski altyapı binamız artık çok eskimişti. Doğalgaz tesisatı dahi yoktu. Isınma problemi vardı. Çocuklarımıza sıcak su imkanı vermekte zorlanıyorduk. Sürekli farklı farklı problemler yaşıyorduk. Orada konaklayan futbolcu kardeşlerimiz sürekli sıkıntı yaşıyordu. Depreme dayanıklılık kontrolü yaptırdık ve ‘dayanıklı değil’ raporu çıktı. Orada konaklayan çocukların kalacakları yeri ayarlamadan orayı yıktığımız yönündeki söylemler doğru değil. Anadolu Üniversitesi ile konaklama konusunda bir işbirliği yaptık ve daha sonra o eski binayı yıktırdık. Anadolu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Galip Özsarı'ya buradan da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ailesi Eskişehir’de olmayan oyuncularımızın konaklama masrafları Anadolu Üniversitesi tarafından karşılanıyor” sözleriyle aktardı.

HALI SAHALARI SPONSORLUKLARLA YAPMAK İSTİYORUZ

Geçtiğimiz aylarda duyurulan halı saha projesi ile ilgili son gelişmeleri aktaran yöneticimiz, “Yıkılan altyapı binasının yanına daha önce de duyurduğumuz gibi iki tane halı saha yapacağız. Bununla ilgili planlama çalışmaları yapıldı. Ne kadar bir bütçeye sahip olmamız gerektiğini biliyoruz. Halı sahaları inşa edecek firmalar ile görüştük. Sponsorluk ve işbirlikleriyle burayı yapmak önceliğimiz. Sezon sonunda süreç hız kazanacaktır diye düşünüyorum” cümlelerini kurdu.

YAZ OKULLARINA DA YOĞUN İLGİ BEKLİYORUZ

Yaz okulları konusunda pandemi sürecini takip ettiklerini söyleyen Koçhan, “Yaz okullarına sıkı hazırlanıyoruz. Bu yaz sezonunu dolu dolu geçirmek istiyoruz. İnşallah aşı çalışmaları daha da hızlanır ve pandemi süreci rahatlamış olur. Yaz okullarımıza ciddi bir katılım bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili duyurular da yapılacaktır” dedi.

BU SKORLARIN SUÇLUSU FUTBOLCULAR DEĞİL

Son olarak A takımımız hakkında yorum yapan Anıl Koçhan alınan skorların suçlusunun futbolcular olmadığını düşündüğünü , “Son 10 yılda yapılan hataların tümünün 20, 25 tane genç oyuncunun sırtına bindirilmesini doğru bulmuyorum. Lütfen kimse bu çocuklara kızmasın. Hatalar elbette yapıyorlar. Saha içerisinde yeterli performansı bazen gösterdikleri gibi, bazen de başarılı olamıyorlar. İstemediğimiz kötü skorlar da alabiliyorlar ancak ortada bir suçlu varsa, bu kişiler bu genç futbolcular değil. 17-18 yaşındaki gençlerden kısa vadede çok şey bekledik. Ben bu oyuncuların ilerleyen süreçte çok daha başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Bu çocukların yükleri gerçekten çok ağır” sözleriyle ifade etti.

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30