TAK 7/24 görevde
TAK 7/24 görevde
İçeriği Görüntüle

Bursa'da öğle saatlerinde Orhaneli, Gürsu ve Kestel ilçelerinde başlayan orman yangınları büyüyerek kısa sürede köylere ulaştı. Yangına müdahale eden 20 kişi dumandan etkilenerek tedavi altına alındı Karahıdır ve İğdir köyleri ise yangın tehlikesine karşın tahliye edildi.
Öte yandan kısa sürede pek çok noktaya sıçrayarak büyüyen orman yangınlarına Eskişehir'den de destek gönderildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Ünlüce, sosyal medya hesabından ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini bildirdi. Ünlüce, şu ifadelere yer verdi:
"Şehrimizde Seyitgazi’de bugün kontrol altına alınabilen yangın sonrası komşumuz Bursa’da başlayan ve hızla büyümeye devam eden yangını endişeyle takip ediyoruz.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak ekiplerimizi yangın bölgesine yönlendirdik.
Bu felaketlerin daha fazla can kaybı yaşanmadan tüm ülkemizde hızla kontrol altına alınması en büyük temennimiz."