150 bin hocamızla dua ediyoruz

Prof. Dr. Ali Erbaş: "Şehitlerimizi her zaman dualarımızla, her okuduğumuz Kur’an’a katarak, ülkemizin 81 ilinde bütün ilçelerinde 150 bin hocamızla okuduğumuz her hatimleri, belki vefat etmiş yakınlarımızdan daha önce şehitlerimizin ruhlarına göndeririz."

150 bin hocamızla dua ediyoruz
banner127

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen şehit yakınları, gaziler ve yakınları buluşma programına katıldı.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sözlerine “Allah yolunda şehit olanlara ölüler demeyiniz, onlar diridirler fakat siz bunu bilemezsiniz” ayetini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Şu ana kadar pek çok şehit cenaze namazı kıldırdım. Namazda tekbir alırken önümüzdeki şehidin tekbirlerimizi ve onun için yaptığımız dualarımızı idrak ederek kıldırmaya çalıştım. Çünkü Rabbimiz böyle buyuruyor; ‘onlar diridirler’. Efendimiz aleyhissalatu vesselam buyuruyor ki; “İçimden öyle geçiyor ki, Allah yolunda şehit olsam diriltilsem, tekrar şehit olsam diriltilsem” diye bu cümlesini dört defa tekrarlıyor. Şehitliğin ne kadar önemli bir mertebe olduğunu bundan daha güzel ifade eden bir cümle yoktur.” diye konuştu.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un, “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” dizelerini işaret eden Başkan Erbaş, “Esasında bu bir duadır. Bu dua cümlelerini dörtlük halinde öyle güzel yerleştirmiş ki İstiklal Marşı’nın içerisine, her okuduğumuzda sonunda ‘Amin’ dememiz gereken mısralardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, şehitler, şehit yakınları ve gazilerin bu övgülere layık olduğunu belirterek, gazilerin de birer şehit adayı olduğunu, onların da her zaman hayırla yad edildiğini dile getirdi.

İki dedesinin Sarıkamış gazisi olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben iki dedesi hem babamın babası hem Annemin babası Sarıkamış gazilerinin torunu olan bir kardeşinizim. Hatta babamın babası olan dedem Molla Mustafa Sarıkamış’ta şehitlerin arasında şehit olmayı beklerken, orada son anlarını yaşarken, komutanlardan birisi acaba şehitlerimizin arasında şehit olmayan askerimiz var mı? diye gezerken, dedemin yaşadığını fark ediyorlar. Böylece o da öyle kurtulup gazi oluyor.”

Başkan Erbaş, dualarda şehitleri her zaman hatırladıklarını ifade ederek “Şehitlerimizi her zaman dualarımızla, her okuduğumuz Kur’an’a katarak, ülkemizin 81 ilinde bütün ilçelerinde 150 bin hocamızla okuduğumuz her hatimleri, belki vefat etmiş yakınlarımızdan daha önce şehitlerimizin ruhlarına göndeririz.” dedi.

“Cenabı Hak milletimizi her türlü kötülükten, hainlerin ihanetinden, terör örgütlerinin saldırılarından, tüm düşmanların saldırılarından muhafaza eylesin” diyen Başkan Erbaş, “Bu bir yardımlaşma, dayanışma, hayırda yarışma faaliyetidir. Rabbimiz Kur’an-ı Keriminde; “Hayır/iyilik işlerinde yarışanlar önde olacaklardır. İşte onlar Allah’a yakın olanlardır.” buyuruyor. Dolayısıyla bu yarışta yer alan herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, şehit yakınları, gaziler ve yakınları için dua etti. Duasında şu niyazda bulundu:

“Ya Rabbel alemin şu anda ellerimizi senin rızan için kaldırdık dua ediyoruz. Dualarımız kabul eyle Allah’ım. Ya Rab okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’i başta fahri kainat Efendimiz (s.a.s.) olmak üzere tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal etmiş olan tüm gazilerimizin ruhlarına hediye eyledik sen kabul eyle Allah’ım. Kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle Allah’ım. Dünyada yapmış oldukları ibadetlerini, hayır hasenatlarını ve senin yolunda vermiş oldukları kanlarını günahlarının affı için vesile eyle Allah’ım.

Ya Rabbel alemin milletimizi her türlü görünür görünmez kötülüklerden, şerlerden muhafaza eyle Allah’ım. Dahili ve harici hainlerin ihanetinden muhafaza eyle Allah’ım. Düşmanların saldırılarından muhafaza eyle Allah’ım. Tüm güvenlik güçlerimize yardım eyle Allah’ım. Buraya toplanmış olan tüm şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin tüm geçmişlerinin ruhlarını şad eyle Allah’ım.”

Yanık: “Bu milletin bu vatan için vereceği mücadele bitmez”

Programa katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise “Anadolu topraklarında bin yıldır kök salan diriliş ve istiklal ruhunun, bugün bütün tazeliğiyle yaşamaya devam ediyor. Bu milletin şehidi bitmez, gazisi bitmez. Bu milletin bu vatan için vereceği mücadele bitmez. Necip milletimiz, bulunduğumuz coğrafyanın kendisine yüklediği zorlukların ve sorumlulukların idrakiyle hareket etmekten, hiçbir şartta ödün vermeyeceğini, fedakarlık etmeyeceğini her defasında göstermiştir.” dedi.

Bu toprakların ruhunun “ölümü öldürme” anlayışıyla yoğrulduğunu, gücünü hakka ve hakikate olan inancından aldığını söyleyen Yanık, “Türkiye olarak 21. yüzyıldaki tarihi yürüyüşümüze varlığınızla büyük güç veriyor, ecdadımıza olan vefa hislerimize birer tercüman oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Programda, Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs de yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30