Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur

Gaziantep’te sabah namazında çocuklar ve gençlerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Güvenlik güçlerimiz yıllardan beri vatan savunması ve şurada rahat uyuyabilmemiz için sınırların içinde veya ötesinde her türlü zorluğa göğüs geriyor" dedi

Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘Sabah Namazı Buluşmaları’nda çocuklar ve gençlerle bir araya geldi.

Gaziantep Ökkeş Eruslu Camii’nde gerçekleştirilen programda sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, namazın Müslümanların hayatındaki önemine değindi.

Gençlere her namazı vaktinde kılmalarını tavsiye eden Başkan Erbaş, "Gençlerimize, yavrularımıza  şunu ifade etmek istiyorum; ömrümüzün sonuna kadar namazımız, hayatımızın bir parçası olacak. Namaz bizi her türlü kötülüklerden uzak tutar. Namaz kılan insan, 'kötülük yapamam, hak yiyemem, haksızlık yapamam, söz verdiğimde sözümde durmalıyım' der ve münafıklık alametlerinden uzak durur" dedi.

Büyüklere, anne ve babalara saygıda kusur edilmemesi gerektiğini anlatan Başkan Erbaş, "Büyüklerimizin, annemizin, babamızın kıymetini bilmemiz lazım. Onlara sahip çıkmamız lazım. Lokman Suresi'nde Allah bize atamıza, ana babamıza itaat etmemizi emreder. Allah'a şükür, ana babaya teşekkür edeceğiz. Onların varlığını fırsat bilip her fırsatta dualarını almaya çalışmalıyız" diye konuştu.

Başkan Erbaş, terörle mücadeleye de değinerek, "Şehitlerimiz var. Gaziantep'te bugün bir şehidimiz var. Askerimiz, polisimiz neden şehit oluyor? Teröristlerin yapmış olduğu saldırılara neden maruz kalıp şehit oluyor? İşte, vatan, millet, ezan ve bayrak için. Vatan savunması o kadar önemli ki Peygamber Efendimiz, sınırda nöbet tutan askerin görevini ibadetten sayıyor” ifadelerini kullandı.

“Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin” diyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Bu ruhu gençlerimize, çocuklarımıza vermemiz lazım. Gençlerimize vatan, bayrak ve ülke sevdasını öğretmemiz lazım. Güvenlik güçlerimiz, yıllardan beri vatan savunması ve şurada rahat uyuyabilmemiz için sınırların içinde veya ötesinde her türlü zorluğa göğüs geriyor. İnsanlar ezilmesin, masumlar ölmesin, dünyada barış olsun diye yapıyor. İslam ordusunun da amacı budur. Hamdolsun bir barış ışığı doğdu, inşallah bu ışık daha da büyüyüp aydınlanır. İnşallah çevremizde barış hep var olur. O yüzden hep birlikte dua edelim. Her zaman barış ve huzur olsun, kötülükler ortadan kalksın."

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından çocuklar ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 02:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30