6 bin İsveçli mikroçip taktırdı

İsveç'te insanlar anahtar ve kimlik taşımıyorlar. Onun yerine ellerine mikroçip taktırıyorlar. Hükümet bir süre önce aşı pasaportunu tamamen uygulamaya geçireceğini duyurmuştu. Yaklaşık 6 bin İsveçli mikroçip taktırdı.

6 bin İsveçli mikroçip taktırdı
banner115

İsveç'te aşı pasaportu bilgilerinin bulunduğu mikroçipler gittikçe popüler hale geldi. Şimdiye kadar ülkede yaklaşık 6 bin kişi mikroçip taktırdı. 

Artık İsveç'te insanlar anahtar ve kimlik taşımıyorlar. Onun yerine ellerine mikroçip taktırıyorlar. Hükümet bir süre önce aşı pasaportunu tamamen uygulamaya geçireceğini duyurmuştu. 

Bunun üzerine ülkede ellerine mikroçip taktıranların sayısı arttı. Uygulama gittikçe popüler hale geldi. Yaklaşık 6 bin İsveçli mikroçip taktırdı. Aşı pasaportundaki bilgilerin olduğu mikroçip sol ele takılıyor. 

Kişiye ait bilgiler çipte depolanıyor. Mikroçip radyo frekans tanımlama teknolojisiyle çalışıyor, çip taktırdıktan sonra kişilerin yanlarında aşı pasaportu, anahtar, kimlik kartı ve hatta tren bileti taşımaları gerekmiyor. İsveç devlet demiryolları şirketi 2017’de ellerine mikroçip taktıranların sayısının artması nedeniyle mikroçip bilet uygulamasına başladıklarını duyurmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30