ABD’de bu yıl 604 toplu silahlı saldırı meydana geldi

Kişi başına birden fazla silah düşen ABD'de toplu silahlı saldırı, her kesimden insan için en büyük tehditlerden biri haline geldi. The Gun Violence Archive (Silahlı Şiddet Arşivi) adlı kuruluşa göre, ülkede bu yıl en az 604 toplu silahlı saldırı yaşandı ve bu olaylarlar yaklaşık 40 bin can aldı.

ABD’de bu yıl 604 toplu silahlı saldırı meydana geldi

ABD’de ülke çapında çapında insanlar silah reformu için mücadele ederken, silahlı saldırı kurbanlarının aileleri yetkilileri silah kontrolü yasasını sıkılaştırmaya çağırdı. Bununla birlikte ülkede, toplu silahlı saldırılar hızla artmaya devam ediyor. 

Yaşanan son olayda, 20 Kasım’da , ABD’nin Colorado eyaletinde 22 yaşındaki silahlı bir  kişinin bir LGBTQ gece kulübüne ateş açarak en az 5 kişiyi öldürdü ve onlarca kişiyi yaraladı.  Kurbanlar arasında iki barmen ve Denver'dan gelen bir trans kadın da vardı.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Amerika'da bir topluluk daha silahlı şiddet nedeniyle parçalandı. Daha fazla ailenin masasında boş bir sandalye ve hayatlarında doldurulamayacak bir boşluk oluştu. Her türlü şiddete karşı durmalıyız” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2022, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30