Artık Rusya'da Mcdonalds, Starbucks ve Coca-Cola yok

McDonald's ve Coca-Cola'nın Rusya'da faaliyet göstermeye devam etmesi sosyal medyada tepki çekmişti.. Coca-Cola Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Artık Rusya'da Mcdonalds, Starbucks ve Coca-Cola yok
banner127
ARTIK RUSYA'DA MCDONALDS, STARBUCKS VE COCA-COLA YOK

Gün içinde Mcdonalds ve Starbucks gibi dev firmaların Rusya'dan geçici olarak çekildiklerini duyurmalarından sonra Coca-Cola da benzer bir karar alarak ülkedeki faaliyetlerini durdurdu. 

McDonald's ve Coca-Cola'nın Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı açıklamada bulunmaması ve Rusya'da faaliyet göstermeye devam etmesi sosyal medyada tepki çekmiş ve bu firmalara boykot çağrısı yapılmıştı. İki marka da bugün itibariyle Rusya'dan çekildiklerini duyurdu.

Kahve devi Starbucks, Rusya'daki tüm ticari faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. 

Ukrayna’ya saldıran Rusya’ya art arda yaptırımlar gelirken, büyük şirketler de ülkedeki faaliyetlerine son veriyor. Restoran zinciri McDonald’s’tan yapılan açıklamada, Rusya’da bulunan 850 restoranın geçici olarak kapatıldığı belirtilmişti.

McDonald’s’ın ardından kahve devi Starbucks da Rusya’ya karşı harekete geçti. Şirketten yapılan açıklamada Rusya’daki tüm ticari faaliyetlerin askıya alındığı duyuruldu.

Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, “Hem petrol hem de doğalgaz ithalini yasaklıyoruz” demişti. Daha önce de İngiltere, Rus petrol ürünleri ithalatının yıl sonuna kadar kademeli olarak bitirileceğini duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2022, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30