Çocuklara diş sağlığının önemi anlatıldı

Odunpazarı Belediyesi, halk merkezlerinde çocuklara yönelik olarak ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştiriyor. 

Çocuklara diş sağlığının önemi anlatıldı

“Halk için Halk Merkezleri” sloganı ile çalışmalarını yürüten  Odunpazarı Belediyesi, halk merkezlerinde çocuklara yönelik olarak ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştiriyor. 

Odunpazarı Belediyesi,  Karapınar ve Orhangazi Halk Merkezlerinde çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdi. Smile Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği işbirliğiyle yürütülen sağlık taraması kapsamında 6-12 yaş grubundaki çocuklar, ağız ve diş sağlığı muayenesinden geçirildi.

Diş taramasını gerçekleştiren uzman çocuk diş hekimleri, çocukları diş sağlığının önemi, diş çürüklerinin erken dönemde tanınması, diş sağlığının bozulmasına bağlı olarak, vücuttaki diğer organları etkileyebilecek sağlık sorunlarının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler konularında bilgilendirdi. Diş taraması ve diş sağlığı eğitiminin ardından çocuklara cesaret sertifikası ve hediyeler verildi.

Karapınar ve Orhangazi Halk Merkezlerinde gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı taramasının ardından yetkililer, ağız ve diş sağlığının en çok ihmal edilen konulardan biri olduğuna dikkati çekti. Gerçekleştirdikleri tarama ile çocuklara, diş sağlığının önemini anlattıklarını ifade eden yetkililer, çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2021, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30