Alınan önlemler yetersiz!

Öğrenci Veli Derneği: "Kalabalık okullar, sınıflar sorunu devam etmekte. Okul bahçelerinde olduğu anlarda okullarda ciddi bir yoğunluk yaşanmakta. Eskişehir’de bir lisede bir sınıf karantinaya alındı."

Alınan önlemler yetersiz!
banner115

Öğrenci Veli Derneği’nce yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"İstanbul Kartal Yavuz Selim Ortaokulu’nda bir sınıfta iki öğrenciye  pozitif tanısı konulmasıyla 37 kişilik sınıf karantinaya alındı.

Denizli Sarayköy Ortaokulu’nda 7. sınıfta bulunan 2 öğrenciye pozitif tanısı konuldu. Anaokulu kısmında bir sınıf karantinaya alındı.

Eskişehir’de bir lisede bir sınıf karantinaya alındı.

Bolu’da Orhangazi Ortaokulu’ nda 8. sınıf  karantinaya alındı.

Antalya Kumluca’da Sınav Koleji’nde 8. sınıflardan bir şube karantinaya alındı.

Okullara ulaştırılan maskeler son derece yetersiz ve işlevsiz; başta okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere öğrencilerin kullanımına uygun olmayan standart maskeler okullara gönderilmiş durumda. Siperlik vb koruyucu malzemeler noktasında ise hiçbir hazırlık yok.

Okullara yeterli miktarda hijyen malzemesi sağlanmamıştır. Başta lavabolar olmak üzere yeterli temizlik malzemesinin sağlanmadığı koşullarda yüz yüze eğitim devam etmektedir.

Kamu okullarının büyük çoğunluğunda havalandırma sistemi bulunmamaktadır

PCR testine yönelik uygulama yalnızca kâğıt üzerinde kalmıştır. Nerede, nasıl, hangi koşullarda yapılacağı ve takibinin nasıl olacağına dair belirsizlik devam etmektedir.

Okul giriş-çıkışlarında gerekli hazırlık ve planlama yapılmadığı için velilerin de okul önlerinde, okul bahçelerinde olduğu anlarda okullarda ciddi bir yoğunluk yaşanmaktadır.

Kalabalık okullar, sınıflar sorunu devam etmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30