Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin projelerini TÜBİTAK programı kabul etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi lisans öğrencilerinin projeleri kabul edildi.

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin projelerini TÜBİTAK programı kabul etti
banner127

Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı 3. sınıf öğrencisi Mustafa Can Kaya’nın “Ortaokul 8.Sınıf Öğrencilerinin Doğrusal Denklemler ve Eğim Kavramlarının GeoGebra Entegreli Olarak İncelenmesi” projesi ve Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Hamza Alphan Karataş’ın “İş Kazalarının Engellenmesi İçin İşçilerin Hukuki Hakları, Yükümlülükleri ve İş Güvenliği Açısından Bilinçlendirilmeleri ve Eskişehir’deki İş Alanlarında Farkındalık Oluşturma” başlıklı projesi TÜBİTAK BİDEB tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Kaya: “Matematik eğitimine yenilikçi bir katkı sağlamayı hedefliyorum”

Gerçekleştirdiği projesi ile TÜBİTAK’tan destek kazanan Mustafa Can Kaya çalışması hakkında şunları söyledi: “Projem ile GeoGebra yazılımının doğrusal denklemler ve eğim kavramlarının öğretimi sürecinde farklı teknolojilerin sürece entegre edilmesi ile  öğrencilerdeki kavram yanılgılarını gidermesindeki etkisinin, motivasyon durumlarının ve tutumlarına olan etkisinin incelenmesini ele aldım. Projem, GeoGebra ve alt bileşenleri ile hazırlanmış dinamik etkinlikler ve farklı teknolojik araçları barındırıyor. Bu etkinlikler 8.sınıf öğrencilerine uygulanacak ve sonuçlar istatistiksel olarak analiz edilecek.”

Karataş: “Projeyle birlikte iş güvenliği konusunda bir farkındalık oluşturmak istiyorum”

TÜBİTAK desteği kazanan Hamza Alphan Karataş da kendi projesiyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Proje kapsamında işveren ve isçilerin; iş sağlığı, iş güvenliği ve ilgili mevzuat kapsamındaki hukuki hak ve yükümlülükleri hakkındaki bilgi düzeylerini saptamak istiyoruz. Bu kapsamda bu konularda bir farkındalık oluşması sağlanarak önleyici fonksiyonun da etkisinin artırılmasını hedefliyoruz. Eskişehir’de belirlenen iş alanlarında çalışanların; iş sağlığı, iş güvenliği ve ilgili mevzuat kapsamındaki hukuki hak ve yükümlülükleri hakkındaki bilgi düzeylerini saptamak üzere anket çalışması yapılacak ve anket çalışmasının sonuçlarının analizinden sonra saptanan eksikliklere ilişkin eğitimler verilecek.”

Mustafa Can Kaya ve Hamza Alphan Karataş projelerinin TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na kabul edilmesinin gurur ve mutluluk verici olduğunu belirterek bu süreçte kendilerini destekleyen Anadolu Üniversitesine ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30