Geleneksel sanat dijital teknoloji ile bir araya geliyor

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında kabul edilen “Yeni Medya ve Teknoloji Destekli Resim Sanatı” başlıklı proje, çalışmalarına Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) başladı.

Geleneksel sanat dijital teknoloji ile bir araya geliyor
banner127

 Hem teorik hem uygulamalı etkinliklerden oluşan program, Anadolu Üniversitesi GSF Çizgi Film ve Animasyon Bölümü bilgisayar laboratuvarında gerçekleştiriliyor.

Doç. Dr. Gülçin Karaca: “İlk defa resim bölümü olarak bir TÜBİTAK projesi gerçekleştiriyoruz”

 Projenin yürütücülük görevini üstlenen Anadolu Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Karaca program hakkında şunları söyledi: “Amacımız lisansüstü öğrenim gören resim ve baskı ana sanat dalları öğrencilerini 6 günlük bir programla dijital sanatla buluşturmak. Geleneksel resim eğitimi alan öğrencilere gelişen teknolojiyle uyum sağlayıp evrensel sanatı aktarmak istiyoruz. Pek çok sergi ve dijital çalışma görüyoruz ve bunun temelinde resim sanatı yatıyor. Bu program sayesinde hem geleneksel hem de teknolojik sanatı buluşturup daha güzel çalışmalar oluşturulabilir. 15 eğitmen, 28 katılımcı olmak üzere bunlardan bazıları başka üniversitelerden resim, baskı ve animasyon bölümlerinden alanında uzman hocalarımız.”

Dört farklı üniversiteden akademisyenler yer alıyor

 Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden akademisyenlerin yer aldığı proje resim veya baskı sanatları bölümlerinden mezun olarak şu anda Türkiye'deki resim veya baskı sanatları anas anat dallarında öğrenim gören lisansüstü öğrencilerinin, yeni medya ve dijital uygulamalara yönelik disiplinlerarası bir eğitim programı almalarını sağlamak ve böylelikle  geleneksel resim sanatını yeni medya ve dijital teknolojilerle buluşturmayı amaçlıyor.

 Proje çalışmaları 22 Eylül Cuma gününe kadar GSF’de devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30