Siz siz olun bu tuzağa düşmeyin!

Üniversite öğrencilerinin can suyu haline gelen burslar dolandırıcıların radarına girdi. Gençleri aylık 4.500 TL’ye varan burs vaadiyle kandıran dolandırıcıların yanı sıra kız öğrencileri ağına düşürmeye çalışanlar da var.

Siz siz olun bu tuzağa düşmeyin!
banner127

 Üniversite tercihlerinin sonra ermesiyle eğitim maliyetlerini düşürmek isteyen öğrenciler burs arayışına girdi. Bu durum dolandırıcıların da iştahını kabartmış durumda. Milliyet'in haberine göre her gün onlarca sahte burs sitesi açılıyor. Bazıları 50 yıllık tarihe sahip vakıfların isimlerini kullanıp sitelerini kopyalarken bazı dolandırıcılar ise Atatürk, Kudüs, İslam, Cumhuriyet gibi milli duyguları ve hassasiyetleri kullanarak açtıkları sitelerde kendilerine kurban bulmaya çalışıyor.

 BANKA HESABI AÇTIRIYORLAR

 Burs vaadiyle tuzak kuran dolandırıcılar, ilk etapta öğrencilerden aile geliri, okunan bölüm gibi bilgiler istiyor. Daha sonrasında ise ‘Bursunuz onaylanmıştır’ mesajıyla kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi, hesap numarası gibi daha özel bilgiler talep ediyor. Tüm bilgiler alındıktan sonra ise öğrenciler adına banka hesabı açıp yasadışı işlemler yapıyorlar ya da sahte şirket kurma gibi farklı amaçlarla kullanıyorlar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30