Zengin; "Öğrencilerin mükemmel bir öğretmene ihtiyacı yoktur"

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Başkanı ve Çağfen Koleji, Ataçağ Koleji ve Anaçağ Anaokullarında Kurucu Temsilciliği görevini yürüten eğitimci Serkan Can Zengin, eğitim sistemini çocuklar ve ailenin yararına değiştirebilecek çözüm önerilerinde bulundu. 

Zengin; "Öğrencilerin mükemmel bir öğretmene ihtiyacı yoktur"

 Paylaşımlarında öğrencilerin psikolojik ve sosyolojik açıdan yararına olacak değişimleri öneren Zengin, ders başlangıç, bitiş, ödev ve eğitim sistemi gibi konulara değindi. Zengin'in paylaşımlarında şu ifadeler yer aldı:
 "Okullar 14.30’da bitmeli. Çocuklar 1 saat derslerini ve ödevini yapmalı. Sonra ailesiyle, kendisiyle, arkadaşlarıyla ve hobileriyle zaman geçirmeli. Resimle uğraşmalı, müzikle ilgilenmeli."
 "Bize robot çocuklar değil, düşünen, üreten, dinleyen, anlatan çocuklar lazım."
 "Okullar 09.00’da başlamalı. Çocuklar sabah ailesiyle kahvaltı yapmalı, uykusunu almalı. Karanlıkta uyanıp yola çıkmak çocukların motivasyonunu azaltıyor."
 "Okula heyecanla giden çocuklar lazım bize."
 "Çok ödev vermekten vazgeçin. Ödev sadece soru çözmek değildir."
 "Okullar gerçek amacına sınavlardan kurtulunca ulaşacak."
 "Öğrencilerin mükemmel bir öğretmene ihtiyacı yoktur. Onları heyecanlandıracak, dinleyecek, anlayacak ve okula gelme isteklerini oluşturacak sevecekleri öğretmenlere ihtiyacı vardır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30