Alsatçılara sözleşmeli çözüm

Son aylarda otomobillerin bir yatırım aracına dönüşmesi alsatçıların türemesine neden oldu. Türkiye otomotiv piyasasında dengeleri bozan alsatçıları önlemek ve yüksek fiyat artışlarına engel olmak için bir çözüm geliştirildi.

Alsatçılara sözleşmeli çözüm
banner127

Vatandaşlar sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarını yakından takip ediyor. Otomotiv piyasasında dengeleri bozan 'al-sat'çıları engellemek için firmalar farklı yöntemlere başvuruyor. Bazı otomotiv firmaları otomobil satın alan müşterilere yeminli sözleşme imzalatmaya başladı.

Bu yeminli sözleşme otomobil satın alan müşterilerin otomobili kısa bir süre içerisinde satmayacağı anlamı taşıyor. Sözleşmede bulunan bir madde fırsatçılığın önüne geçiyor.  Sözleşmenin amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobili, yüksek fiyatla elinden çıkaran 'al-sat'çılara engel olmak. 

Bunun yanı sıra  otomobil ticareti yapanların değil, bireysel müşterilerin otomobil almasını sağlamak. Buradaki amaç ise ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatların yükselmesini durdurmak.

Otomotiv sektörü 'al-sat' işine engel olmak için kara liste uygulamasına başlamıştı. Kara liste, ihtiyacı için otomobil satın alan gerçek müşteriyle 'al-sat'çıları birbirinden ayırt edilebilmesi açısından etkili oldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2021, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30