Evden çalışanların iş yükü arttı

Koronavirüs salgını bazı alanlarda evden çalışma sistemini de beraberinde getirdi. Birçok ülkede yapılan araştırmalar, evden çalışanların mesai saatlerinin uzadığını, iş yükünün artarak molaların kısaldığını ortaya koyuyor.

Evden çalışanların iş yükü arttı
banner127

Koronavirüs salgınıyla beraber hayat şekillerimiz değişti. Buna bağlı olarak da çalışma hayatımız yeni bir düzene geçti.

Salgın, birçok sektörde evden çalışma sistemini zorunlu kıldı. Yapılan araştırmalar, evden çalışmanın mesai süresini 2 saat daha uzattığını ortaya koydu.

Yurt dışında yapılan iki ayrı araştırma benzer sonuçları ortaya koydu. Teknoloji şirketi NordVPN Teams'in verilerine göre, birçok ülkede evden çalışanların iş yükü arttı.

İngiltere ve Kanada'da 9, Amerika Birleşik Devletleri'nde 8 saat olan günlük mesai süresi 11 saate, Avusturya'da da 9'dan 10'a çıktı.

Çalışma performanslarını gösteremeyeceklerinden endişeleniyorlar

Uzaktan bağlantı hizmeti sağlayan Wildgoose tarafından yapılan farklı bir araştırmaya göre, İngiltere’de evden çalışanlarının yüzde 44'ü geçen yılla kıyaslandığında daha çok çalışıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde de manzara benzer.

Araştırmaya göre çalışanlar, evde mesai yaparken işverenlerine çalışma performanslarını gösteremeyeceklerinden de endişeleniyor. (TRT)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30