Evlenecekler kara kara düşünüyor

Gram altının fiyatı 775 lirayı buldu. Bir çeyrek altın 1250 liraya yaklaşmış durumda. Vatandaşlar kuyumcuya altın almaktan çok, altın bozdurmaya gidiyorlar. Evlenecekler kara kara düşünüyor.

Evlenecekler kara kara düşünüyor
banner127

Dolar ve Euro fiyatları aldı başını gidiyor. Altın fiyatları da döviz kurlarına ayak uyduruyor. Altın fiyatları da yükselişe geçmiş durumda. Vatandaşlar kuyumcuya altın almaktan çok, altın bozdurmaya gidiyorlar. Evlenecekler kara kara düşünüyor. Altın fiyatları fırladı gitti. Düğünlerde takılan setlerin fiyatları 350 bin liraları buldu.

Altının her bir çeşidi ayrı ayrı rekor kırıyor. Gram altının fiyatı 775 lirayı buldu. Bir çeyrek altın 1250 liraya yaklaşmış durumda. Orta seviyede bir hasır bileziğin fiyatı şuan 100-120 bin TL civarında. Ülkemizin pek çok bölgesinde gelin ve damadın ebeveynleri hasır bilezik takıyor. Bu uygulama her geçen gün artan fiyatlar nedeniyle azalıyor. 8 buçuk gramlık bir bilezik 6000 TL’den satılıyor.
Çeyrek altın geçtiğimiz yılın haziran ayında 600 liraydı. 17 ay sonra ise 1250 liraya yaklaştı.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız emekli bir vatandaş şu ifadeleri kullanıyor;
“Kuyumcu vitrinine sadece bakabiliyoruz. Altın alınacak gibi değil ki. Takıp takıştırıp gezen bile kalmadı. Karnımızı zor doyuyoruz. Birikim yapabilecek durumda da değiliz. Hiç altınım yok. Bundan sonra da alabileceğimizi de düşünmüyorum. Allah evleneceklerin yardımcı olsun. Bu devirde evlenmek parası olana mümkün. Eskiden yeni doğmuş bebeğe bile çeyrek altın ile hayırlı olsuna giderdik. Şimdi ne düğünlere ne de hayırlı olsun ziyaretlerine elimizde altınla gidebiliyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30