Fındık alımları başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı takvim doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi, Ordu'da fındık alımına başladı.

Fındık alımları başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı takvim doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ordu'da fındık alımına başladı.

Altınordu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde depo kiralayan TMO, önceden randevu alan üreticilerden levant kalite fındığın kilogramını 14, Giresun kalite fındığın kilogramını 14,5, sivri ve diğer kalite fındığın kilogramını ise 13 liradan alıyor.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, TMO'nun alım yaptığı depoyu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akarsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla TMO'nun fındık piyasasına girerek alım yapmaya başladığını söyledi.

İlk gün itibarıyla TMO'ya fındığını vermek isteyen onlarca üretici bulunduğunu belirten Akarsu, Toprak Mahsulleri Ofisine yoğun ilgi olduğunu kaydetti.

karsu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ürününü bekleten üreticilerin bu süreçten memnun olduğunu ifade ederek, 17 Kasım'a kadar randevuların dolu olduğuna dikkati çekti.

Fındık alımlarının sorunsuz başladığına işaret eden Akarsu, "İlk gün olmasına rağmen alım noktasında herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını gözlemledik. Her şey profesyonel şekilde yürütülüyor. TMO bu konudaki tecrübesini bir kez daha göstermiştir." dedi.

Selami Akarsu, TMO'nun alım yapmasıyla serbest piyasada şekillenen fiyatların daha da artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30