İkinci el araç fiyatları denetlenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Fahiş fiyatın önüne geçeceğiz” cümlesi sonrası çalışmalar daha da hızlandı. Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu otomotiv sektörünü mercek altına aldı. Önümüzdeki günlerde otomobil satışlarının yapıldığı web siteleri, galericiler ve otomobil bayileri denetlenecek.

İkinci el araç fiyatları denetlenecek!
banner127

Ticaret Bakanlığı ekipleri, döviz kurunun düşmesinin ardından marketlerde denetim yapmıştı. Fahiş fiyat artışına yönelik teftişlere haller ve marketlerin ardından otomotiv sektörü de ekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Fahiş fiyatın önüne geçeceğiz” cümlesi sonrası çalışmalar daha da hızlandı.

Otomobil fiyatlarındaki artışı stokçuların yanı sıra kıyasçı araç sahipleri de tetikliyor. Devlet bu ilanlara el koymaya hazırlanıyor. Online platformlarda satışa sunulan araç fiyatları tek tek inceleniyor. Araç fiyatlarında manipülasyon yapanlara ve manipülasyonlara neden olabilecek ilanlara cezai işlem uygulanacak. 

“Onun arabası 200 bin TL ise benimki 220 eder” mantığıyla belirlenen fiyatlar daha da yükseliyor. Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu otomotiv sektörünü mercek altına aldı. Önümüzdeki günlerde otomobil satışlarının yapıldığı web siteleri, galericiler ve otomobil bayileri denetlenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30