İşletmecilerin düşünüldüğünü görmek istiyoruz

Türkiye’de zorunlu olarak 2,5 aydır kapalı olan işletmeler tekrar faaliyete geçeceği günleri beklerken, işletme sahipleri kapalı kaldıkları günlerdeki vergilerden muaf olmak istiyorlar. 

İşletmecilerin düşünüldüğünü görmek istiyoruz

16 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelge ile 81 ilde tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerine zorunlu olarak ara verilmişti. 2,5 aydır bu işletmelerin sahipleri tek bir kuruş gelir elde edemese de vergi ödemelerinde bir indirim veya öteleme yapılacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

İşletme sahipleri tekrar faaliyete geçecekleri günleri sabırsızlıkla beklerken, kapalı oldukların dönemlere ait vergilerden de muaf olmak istiyorlar. Konu ile ilgili konuşan bir işletme sahibi, “İşletmelerimizi açacağımız gün bizleri bir dünya ödeme bekliyor. Zaten bir dünya vergi ödemesi yapıyoruz. Bu şartlar nedeniyle birçok işletme yeniden açılamayabilir. Belediyeler ruhsat bedellerinin ödenmesi konusunda mesajlar gönderiyorlar. Kapalı olan işletmenin ruhsatını neden güncelleyeyim ki. Benim para kazanmam lazım ki, ödemelerimi yapabileyim. Yetkililer bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Zorunlu olarak kapatılan işletmelerin, kapalı oldukları günler için vergiden muaf olması gerekiyor. Yıllık ödenen vergilerde de indirim ve öteleme bekliyoruz. İşletmecilerin düşünüldüğünü görmek istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30