Sektörde söz sahibi olmak istiyorlar

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (EOSB) gerçekleşen Raylı Sistemler Kümelenmesi (RSC) toplantısında sektörde daha fazla söz sahibi olmak adına “İş birliği modeli”nin oluşturulması için görüş alışverişinde bulunuldu.

Sektörde söz sahibi olmak istiyorlar
banner115

Eskişehir “İş birliği modeli” ile sektörde söz sahibi olmak istiyor

Raylı Sistemler Kümelenmesi (RSC) toplantısı Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde (EOSB) gerçekleşti. Hayri Avcı başkanlığında yapılan toplantıya EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, ESO eski Başkanı Savaş Özaydemir, üniversite temsilcileri ve çok sayıda sektör paydaşları katıldı. Toplantıda sektörün mevcut durumu, fırsatlar ve gelecek projeksiyonları ile ortak  iş birliği modelinin oluşturulmasına yönelik öneri ve yaklaşımlar değerlendirildi.

Demiryolunun önemini kavramaya başladık

Toplantıda konuşan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, demiryolu taşımacılığının dünyadaki önemini kavramaya başladıklarını aktararak, “Raylı Sistemler Kümesi hepimizin çok önem verdiği küme. 5-10 sene önce maalesef işin bilincinde değildik ama son dönemlerde hem yolcu hem yük taşımacılığında demiryolunun ne kadar önemli olduğunu idrak etmeye başladık. Organize Sanayi Bölgesi olarak hem bu sektörde çalışan firmalarımıza hem de kümemize sonuna kadar destek vermekteyiz” dedi.

Birlikte hareket etmeliyiz

Raylı Sistemler Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Avcı, rekabetçi bir yapı oluşturarak  maliyetlerinin payının azaltılmasını hedeflediklerini söyleyerek, “Sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesinin sağlanması ve özellikle ihracat fırsatlarının değerlendirilmesiyle lokomotif, yük vagonu, yüksek hızlı tren, EMU ve DMU setleri,  metro ve tramvay gibi raylı sistem araçlarının tasarımı, üretimi ve sertifikasyon konularında rekabetçi bir yapıyı oluşturarak girdi maliyetlerinin payının azaltılması hedeflenmektedir” diye konuştu. Avcı, bu kapsamda aynı işi yapan veya yapmak isteyen kuruluşların imkan ve kabiliyetlerini birleştirilerek ortak hareket etmeleri halinde maksimum faydanın sağlanacağının altını çizdi.

Birlikte hareket etmek için iş birliği modelini oluşturmak istediklerini öneri olarak sunan Avcı, “2020 yılı global sektör için önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlardan azami derece yararlanmamız için sistematik ve organize bir şekilde çalışmalıyız. Kalite; maliyet ve termin gibi konularda rekabetçi olabilmemiz için,  öncelikle vagon üretimine yönelik faaliyet gösteren firmalarımızla iş birliği protokolü yaparak, ortak çalışma yapmayı hedefliyoruz, daha sonra her sektör için benzer çalışmalar yapılacaktır" ifadelerinde bulundu. 

Toplantı gerçekleşen sunum ve paydaşların görüşleriyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2020, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30