Türkiye sıvasız evde karanlıkta kalmıştır

Özgür Demirtaş: "Türkiye’de 60 yıldır alım gücü düşüyor. Ben size neden alım gücünün zayıfladığını söyleyeyim. Konunun uzmanları değil, siyasi olaraktan bazı yerlerde olan insanlar ekonomi yorumluyor da o bu sebepten."

Ekonomist Özgür Demirtaş CNN Türk’e telefonla bağlandı ve açıklamalarda bulundu.

Özgür Demirtaş programda şu ifadeleri kullandı;

“İnsanlar bugünkü fiyatlardan yarın alamamaktan korkuyor. Biraz parası olan evinde ürün stoğu yapıyor. Faiz kötü bir şeydir. Ancak faiz bir sonuçtur. Yağmurda sokağa çıkarsanız yanınıza şemsiye alırsınız, çünkü yağmur yağıyordur. Şemsiyeniz olduğu için yağmur yağmaz. Yağmur yağdığı için şemsiye taşırsınız. Faiz bir sebep değil bir sonuçtur. Eğer bir ülkede faizler yüksekse o ülkede bir şeylerin hatalı yapıldığını gösterir. 1 yıldır faiz indiriyoruz. Hani enflasyon oranları neden azalmıyor. Madem bu kadar biliyorsunuz. Sıfırlayın faizleri. Bakın neler oluyor. Bu kadar akıldan, bilimden uzaklaşırsanız eğer asgari ücretin de alım gücünü düşürürsünüz. Asgari ücretin artışı sadece insanları geçici olarak rahatlatacaktır. Bu politikadan dönülmezse yeni asgari ücrette anlamını yitirecektir. Hammadde dolarla olduğu sürece çin gibi olamazsınız. İş gücünü ucuzlataraktan Çin gibi olamazsınız.

Türkiye’de 60 yıldır alım gücü düşüyor. Ben size neden alım gücünün zayıfladığını söyleyeyim. Konunun uzmanları değil, siyasi olaraktan bazı yerlerde olan insanlar ekonomi yorumluyor da o bu sebepten. Siz badana ve elektrik sorunu olan bir eve sahipseniz. Elektrik sorununu badanacıya, badanayı da elektrikçiye yaptırırsanız günün sonunda sıvasız evde karanlıkta kalırsınız. Türkiye’de 60 yılın sonunda sıvasız evde karanlıkta kalmıştır.

Türkiye’de üst düzey üretimin artması lazım. Üst düzey üretimin artması için de üst düzey uzmanların Türkiye’de kalması lazım. Bu insanlarında değerinin bilinmesi lazım. Bizim üst düzey uzmanlarımız genellikle yurt dışında yaşıyor. Adam Türkiye’de konunun en iyisi ama sen bu işi parti teşkilatından birine veriyorsun. Böyle bir ülke hangi durumda yukarı çıkabilir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30