Üretici de, tüketici de, satıcı da şikayetçi

Sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor. Ücretici maliyet artışlarından, tüketici fiyatlardan, pazarcı esnafı da zincir market ve nakliye ücretlerinden dert yanıyor. Üreten de, satan da, tüketen de memnun değil. Kısacası herkes çözüm bekliyor.

Üretici de, tüketici de, satıcı da şikayetçi
banner115

Ülke olarak ekonomik anlamda zor günlerden geçiyoruz. Tüm sektörler artan maliyetlerden etkilenirken şüphesiz pazarcı esnafı da akaryakıt zamlarından kaçamadı. Nakliye ücretleri neredeyse iki katına çıktı. Bu durum da vatandaşın mutfağına zam olarak döndü. Pazarcı artık veresiye mal alamıyor. Piyasa nakite dönmüş durumda. Tezgah satışlarında da istediği geri dönüşü alamayan pazarcılar sıkıntıda. 

Tüketici de, üretici de, satıcı da ileri tarihli plan yapamıyor. Zincir marketler ile rekabete de giremeyen pazarcı esnafı çözümün akaryakıt masraflarının azalmasından geçeceğine inanıyor. Tarlada 1 lira olan bir ürün pazarda en fazla 3 liraya satılmalı ancak 7-8 liradan satışa sunuluyor diyen pazarcılar buna gerekçe olarak nakliye ücretlerinin aşırı yükselmesini gösteriyor. 

Kış mevsiminde zaten pahalı olan sebze ve meyve satıcıları 2021 yılının son günlerinde kabarık satış fiyatları ile yetkililerden anlayış ve indirim bekliyor.
 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2021, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30