Bilal Pakoğlu: Eskişehir, Sultanlar Liginde temsil edilmeli

Sivrihisarspor Antrenörü Bilal Pakoğlu, “Voleybola 1996 yılında Sivas’ta başladım. Lisede okul takımı ile bu sporla tanıştım. 24 yıldır bu sporun aktif olarak içerisindeyim. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yüksek Linans mezunuyum. Eskişehir’e 4 yıl önce geldim. 4 yıldır Eskişehir’de voleybol adına çalışmalar yapıyorum. Lise takımları ile Türkiye finallerinde önemli başarılara imzalar attık. Altyapıdan yeni sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. 

Bu sezon başında kulüp başkanımız benimle iletişime geçti. Sağ olsunlar bana inandılar ve güvendiler. Bana Sivrihisarspor Voleybol Takımını emanet ettiler. Sivrihisar voleybol konusunda öncü ilçe konumunda. Diğer tüm ilçelere örnek oluyor diye düşünüyorum.

Kadınlar Voleybol 2.Liginde şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Ligde şu ana kadar sadece 2 takımla oynamadık. Diğer tüm rakiplerimizi yenmeyi başardık. Çanakkale Yeşilbayramiç ve Ayvalıkgücü takımlarını da yenerek devreye namağlup girmek istiyoruz. Bizim gerçek hedefimiz play offlar. Bu ligde 8 grup var ve gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar bir üst lige çıkmak adına önem derecesi çok yüksek play off maçları oynayacaklar. 16 takımın sadece 4 tanesi bir üst lige çıkabilecek. Sivrihisarspor vizyonu olan bir kulüp. Şuan bulunduğumuz ligde bir üst lige çıkabilir denilen 7-8  tane önemli takım var. Biz de bu kulüpler arasında gösteriliyor. O 4 takımdan birisi olmayı çok istiyoruz. Bu sebeple çok istekli ve arzulu bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güç geçtikçe çok daha iyiye gidiyoruz. Her maç bir tecrübe. 

Oyuncularımız gerçekten harika insanlar. Biz takım bütünlüğünü sağlayabilmek adına tüm oyuncularımızı bir arada tutuyoruz. İki tane yan yana dairede tüm oyuncularımız beraber yaşıyorlar. Covid-19 konusunda gerekli uyarıları yaptık. Çok dikkat etmeye çalışıyorlar. Saha dışında da hep beraber vakit geçiriyorlar. Onlar da hedefe kilitlenmiş durumdalar. Kulüp Başkanımız en ufak bir şüphe de gerekli koşulları sağlıyor ve hemen test ve diğer işlemler gerçekleşiyor. Çok şükür şu ana kadar Covid-19 vakamız olmadı. Ligimizde şuan bir takımda 4 oyuncu pozitif çıkarsa o takımın maçları erteleniyor.

Elimizde kadro play offlar için yeterli diye düşünüyorum. Oyuncularım henüz potansiyellerinin yüzde 60’ı ile bu başarılı sonuçları aldılar. Her geçen gün performansları daha iyiye gidiyor. Ben başkanımızdan 1-2 takviye istedim. Sakatlık ve istenmeyen durum yaşanması ihtimaline karşılık bu takviyeleri istedim. Kendisi de çalışmalarına başladı. Play offlara çok daha güçlü gireceğiz.

Sivrihisar İlçesi takımına çok güzel bir şekilde sahip çıkıyor. Esnaf ve halk Voleybol takımını benimsedi. İlçemizde maç oynamayı çok istiyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte bu hayalimizde gerçekleşecek. Sivrihisar'a şampiyonluk kupası getirmeyi çok istiyoruz. Şuan en kıymetli hedefimiz de bu. 

Bir kadın takımı çalıştırmak, erkek takımı çalıştırmaya çok daha zor diye düşünüyorum. Kadın psikoloji biraz daha farklı. Onları anlamayı başarırsanız işiniz kolaylaşır. Biz onları hep kazanmaya çalışıyoruz. Bir oyuncuyu kaybetmek özellikle kadınlarda çok kolay. Biz sürekli kazanmaya çalışıyoruz. Ufak tefek tripler ve nazlanmalar olduğunda neler yapmamız gerektiğinin farkındayız. Bu seviyede çalıştığımız sporcular profesyonelliği benimsemiş oluyorlar. Sorumluluklarının farkındalar. Bugüne kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık. 

Sivrihisarspor’un uzun vadeli hedefi elbette Sultanlar Ligine çıkmak. Özellikle Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü’nün ‘takımın sonuna kadar arkasındayız’ açıklaması bizi bu hedef konusunda oldukça iyi bir şekilde motive etti. Ortaya konulmuş bir hedef, bu hedefin arkasında duran güçlü bir oluşum var. 20 bin kişilik bir ilçenin takımıyız. Bu takıma sadece Sivrihisar halkı değil tüm Eskişehir halkının sahip çıktığının farkındayız. Eskişehir kentinin Sultanlar Liginde temsil edilmesi gerektiğine inananlardanım. Sultanlar Ligi çok başka. 

Voleybol ülkemizde en sevilen spor dallarından birisi. Milli Takımlarımızın yakalamış olduğu uluslararası başarılar sayesinde çok seviliyor. Kadınlara bu spor çok yakışıyor ama Kadın - Erkek ayrımı yapılmamalı. Voleybol çok çok güzel bir spor. Gençlere bu sporu yapmalarını tavsiye ederim. Seyir zevkinin de çok yüksek olduğunu zaten ülkemiz milli maçları takip ederken yaşadı.”

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30