100’e yakın eser sanatseverlerle buluştu

Eskişehir’in en önemli hüsn-i hat ve kaligrafi sanatçısı olan Özdemir Şenova, 100’e yakın eserinden oluşan ‘Mürekkep ve Kalemin Aşkı’ sergisini ESMEK Sergi Evi’nde sanatseverler ile buluşturdu. 

100’e yakın eser sanatseverlerle buluştu
banner115

ESMEK’de 10 yıldır kaligrafi ve hüsn-i hat eğitmenliği yapan ve Eskişehir’de yüzlerce insanın bu sanat dallarına ilgi duymasını sağlayan Özdemir Şenova, açtığı kişisel sergisi ile sanatseverler ile buluştu. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve ESMEK kursiyerlerinin yoğun katılımı ile ESMEK Sergi Evi’nde açılışı gerçekleşen sergi 26 Ocak tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Sergideki her eserin büyük emeklerle ortaya çıktığını belirten CHP Milletvekili Jale Nur Süllü “Özdemir Hocamız ESMEK bünyesinde Eskişehirlilere yıllardır bu alanda eğitimler veriyor. Bugün de kendi eserlerinden oluşan sergiyi bizlerle buluşturdu. Eskişehir’de başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere tüm yurttaşlarımıza her yıl ücretsiz olarak 150’den fazla kurs imkanı veren ESMEK bünyesinde Özdemir Hocamız gibi birçok kıymetli eğitmenimiz bulunuyor. Onların desteği ve özverisi sayesinde ESMEK çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi haline dönüştü. Ben hem bu birbirinden kıymetli eserler hem de ESMEK çatısı altında Eskişehirlilere unutulmaya yüz tutmuş bu sanat dalları ile ilgili verdiği eğitimler dolayısıyla Özdemir Hocamıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Hüsn-i hat ve kaligrafinin tarihimizde çok önemli yerlerinin olduğunu belirten Özdemir Şenova ise unutulmaya yüz tutan bu sanat dallarını ESMEK çatısı altında Eskişehirlilere ücretsiz olarak hatırlattıklarını belirtti. Sergiye katılanlara teşekkür eden Şenova, tüm Eskişehirlileri hüsn-i hat ve kaligrafi kurslarına beklediklerini dile getirdi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30