300 sporcu katıldı

Cumhuriyete Koş etkinliğine, yaklaşık 300 sporcunun katılımı ile coşku içinde gerçekleşti.

300 sporcu katıldı
banner115

Tepebaşı Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyete Koş etkinliği vatandaşların ve sporcuların yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

İki ana kategoride düzenlenen koşuda ilk olarak elit (lisanslı) sporcular yarıştı. 3 ayrı yaş grubunda koşulan elit sporcuların yarışında; 13-15, 16-18 ve 19 yaş üzeri koşucular, Behiç Erkin Futbol Sahası’ndan Tepebaşı Belediyesi hizmet binasına kadar koştuktan sonra, başlangıç noktasına döndü. Ardından Cumhuriyet Koşusu kapsamında düzenlenen Halk Koşusu, Tepebaşı Belediyesi önünden başladı ve Behiç Erkin Futbol Sahası’nda sona erdi.

Etkinlikte vatandaşlar ile bir araya gelen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Halk Koşusu öncesinde bir konuşma yaparak, “Sizleri gösterdiğiniz katılımdan dolayı kutluyorum. Burada birçok farklı yaş grubundan katılımcı görmek beni çok memnun etti çünkü her yaştan insanımızın katılması için bu güzel etkinliği düzenledik. Diliyorum bundan sonraki yıllarda gerçekleştireceğimiz koşulara daha da fazla kişi katılır. Bugün çok önemli bir gün. Mustafa Kemal Atatürk, spora çok önem veren, sporcuya değer veren bir liderdi. Sağlıklı nesillerin yetişmesi bizim için de büyük önem taşıyor. Kimin birinci ya da ikinci olacağı önemli değil, sportmenlik önemli. Yarışta hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından Başkan Ataç’ın işareti ile Tepebaşı Belediyesi önünden başlayan yarış Behiç Erkin Futbol Sahası’nda sona erdi. Burada düzenlenen ödül törenine Başkan Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri, Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Nurettin Köroğlu ve sporcular katıldı. Farklı kategorilerde 180 lisanslı sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen elit sporcular ile yaklaşık 150 vatandaşın katıldığı Halk Koşusu’nda dereceye girenler madalya, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Etkinlikte dereceye giren sporcular ise şu şekilde:

13-15 yaş arası kızlar: 1. Sıla Bayır, 2. Esmanur Sipahioğlu, 3. Aleyna Eraslan

13-15 yaş arası erkekler: 1. Orçun Tulum, 2. Hüseyin Özkan, 3. Batuhan Türk

16-18 yaş arası kızlar: 1. Tuğba Akdoğan, 2. Bahar Murat, 3. Elif Akkuş

16-18 yaş arası erkekler: 1. Berkant Önal,  2. Muslu Oğuz, 3. Miraç Tuç

19 yaş üzeri kızlar: 1. Elif Gökçe Avcı, 2. Burcu Yılmaz, 3. Ahsen Dağlıoğlu
19 yaş üzeri erkekler:  1. Mehmet Ali Şahin, 2. Cem Köysu, 3. İlyas Avcı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30