AB'den Eskişehir'e hibe desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Puruli Kültür Sanat Derneği ile birlikte tasarladığı “Çekirdek Eskişehir” isimli proje, “Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan dört projeden biri oldu ve yaklaşık 3 milyon TL hibe almaya hak kazandı.  

AB'den Eskişehir'e hibe desteği
banner127

 İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçirdiği “Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı”yla Türkiye’nin farklı bölgelerinden 4 proje toplam 11 Milyon TL’lik destek almaya hak kazandı. Kültür ve sanatın farklı disiplinlerine odaklanan projeler, bulundukları bölgede yerel kültür politikalarının geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacak.

 Türkiye’de kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve belediyeler arasındaki diyaloğu ve işbirliklerini geliştirmeyi amaçlayan bir Avrupa Birliği projesi olan “Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı”nın birinci açık çağrı dönemine Türkiye’nin 7 bölgesindeki 33 şehirden toplam 121 proje başvurdu. Bu projelerde 10 büyükşehir, 6 il ve 71 ilçe belediyesi ortak olarak yer aldı. Değerlendirme Komitesi tarafından hibe başvuru rehberindeki kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda 4 projenin desteklenmesine karar verildi.

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Puruli Kültür Sanat Derneği ile ortaklaşa gerçekleştireceği “Çekirdek Eskişehir” adlı projeyle, belediyeye ait Kentpark içerisinde bulunan atıl bir yapının disiplinlerarası ve erişilebilir bir kültür sanat mekânına dönüşümü, yerel ve ulusal kültür-sanat aktörleriyle birlikte tasarlanacak. Projenin, kültür-sanat mekânlarının dezavantajlı grupların erişimine uygun hale getirilmesi için çalışan tüm kültür profesyonellerine rehberlik etmesi ve yerel kültür politikalarına bu yönde etki etmesi hedefleniyor. “Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı”, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Avrupa Birliği desteğiyle, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) iştiraki ve EUNIC (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) Ankara ve İstanbul işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Program, Türkiye genelinde kültür-sanat alanını, STK’lar ve belediyeler arasındaki işbirliklerini ortak projeler aracılığıyla güçlendirmeyi, kültür profesyonellerinin kültür politikaları ve yönetimi alanındaki gelişimlerini desteklemeyi, katılımcı yerel kültür politikalarının oluşmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Puruli Kültür Sanat Derneği, 2017 yılından beri Engelsiz Filmler Festivali kapsamında işbirliği yapıyor. Puruli Kültür Sanat Derneği'nin, sinemaya erişimin herkes için eşit koşullar altında sağlanması amacıyla 2013 yılından beri düzenlediği Engelsiz Filmler Festivali, Eskişehirli seyircilerle her sene Ekim ayında buluşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30