Ahşap Festivaline coşkulu açılış

Odunpazarı Belediyesi tarafından 5’incisi düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, gerçekleştirilen festival yürüyüşü ile başladı.

Ahşap Festivaline coşkulu açılış

Adalar MİGROS önünde bir araya gelen festival korteji, buradan festivalin yapıldığı Tarihi Odunpazarı Meydanı’na yürüdü. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şehir dışında olduğu için festival yürüyüşüne katılamazken, yürüyüşe Başkan Kurt’u temsilen Odunpazarı Belediyesi Başkanvekili Emre Genç, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Toplum ve Sanat Derneği, Eskişehir İzcilik Kulübü, Kırım Derneği,   ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Festival yürüyüşüne; cambazlar, palyaçolar, halk oyunları ekipleri, Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Mürdülüğü’ne bağlı tiyatrocular ve sanatçılar ileSirk Bandosu eşlik etti. Sirk Bandosu yürüyüş boyunca marşlar çaldı. Yürüyüş güzergahında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival yürüyüşü, Odunpazarı Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün ardından The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile düzenlenen 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivalinin açılış töreni gerçekleştirildi. Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilen törene CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,  Odunpazarı Belediye Başkanvekili Emre Genç, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdulkadir Adar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Belediyesi’nin AKP’li ve CHP’li Meclis Üyeleri, festivalde yer alan sanatçılar ve bilim insanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

“ODUNPAZARI'NI TÜM RENKLERİ, TÜM DEĞERLERİ İLE KUCAKLIYORUZ”
Festivalin açılış konuşması yapan Başkanvekili Emre Genç, Odunpazarı'nda artık gelenek haline gelen festival günlerine Eskişehir ve bölgenin büyük bir değeri olan Uluslararası Ahşap Heykel Festivalinin beşincisi ile başladıklarını söyledi. Odunpazarı'nı tüm renkleri, tüm değerleri ile kucakladıklarını belirten Genç, bu değerleri daha çok insanla buluşturmak, daha geniş kitlelere ulaşmak ve taçlandırmak için birbirinden önemli isimleri yıllardır Eskişehir’de ağırladıklarını ifade etti. Bu durumun mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Genç, “Ahşap'ın Sesi olan bu uluslararası festivalimiz aynı zamanda birbirinden eşsiz eserlerin şehrimize 

kazandırılması adına da önemli bir misyon üstleniyor. 4 yılda festivalimize konuk ettiğimiz yaklaşık 300 sanatçının ortaya çıkardığı ahşap eserler, festivalin ardından büyük beğeni toplayan ve her yıl binlerce kişinin gezdiği Ahşap Eserler müzemiz ve birçok sanat alanımızda 
yerini alarak Eskişehir ve Odunpazarı'nın kültür ve sanat hazinesini daha da zenginleştirdi” dedi. 

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ 5 YILDA ODUNPAZARI’NA 450 BİN METREKARE ORMAN KAZANDIRDI”
Ahşap Heykel Festivalinin önemli bir geleneği olarak her festival sonunda Eskişehir’e yepyeni bir orman kazandırdıklarının altını çizen Genç, Odunpazarı Belediyesi’nin 5 yılda Odunpazarı’na 450 bin metrekare orman kazandırdığına dikkat çekti. Odunpazarı Belediyesinin Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde 146 bin metrekarelik alana ağaç diktiğine dikkat çeken Genç, “Barış, Özgürlük, Adalet ve Kardeşlik ormanlarının ardından bu sene de Demokrasi Ormanı ile beşinci festival ormanımızı açarak yeşile, doğaya ve çevremize olan hassasiyetimize değerli bir katkı daha sunacağız” diye konuştu. Genç, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Festival boyunca birbirinden değerli sanatçılarımızın çalışmalarını yakından takip edebilir, atölyelere katılabilir, çeşitli etkinlikler ve sürprizlerle Tarihi Bölge’nin güzelliğini doyasıya yaşayabilirsiniz. Ahşap, Lületaşı, Cam, Seramik gibi bölge ve şehrimizin değerlerini taçlandıran uluslararası festivallerimize gösterdiğiniz ilgi ve destek için hepinize teşekkür ediyor ve nicelerinde görüşmek dileğiyle sevgilerimi sunuyorum.”

BÜYÜKERŞEN: “FESTİVALLER ESKİŞEHİR’İN TURİST ŞEHRİ OLMASININ ANA NEDENİ OLDU”
Festival açılışında konuşan bir diğer isim de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Kazım Kurt’u ve ekibini tebrik eden Büyükerşen, Kazım Kurt’unOdunpazarı Belediye Başkanı olduktan sonra, festivaller olabilecek ve her yıl tekrarlanabilecek belirli konulara el attığını söyledi. Cam, seramik ve ahşabın festival programına alındığını ifade eden Büyükerşen, “Bu festivalin sadece Eskişehir’e has bir festival olduğunu düşünmeyin, Ahşap Heykel Festivaligerçekten uluslararası bir festival. Bu tarihlerde dünyanın pek çok kentinde heykel sanatı ile uğraşanların orman idareleri ile anlaşarak ömrünü doldurmuş ağaçlardan kalıcı güzel sanatlar eserleri meydana getiriyor” dedi. Büyükşehir ve Odunpazarı, Tepebaşı Belediyesinin yaptığı festivallerinin Eskişehir’in turist şehri olmasının ana nedeni olduğunu kaydeden Büyükerşen,  “Bu aylar festival aylarıdır. Eskişehir’de biz göreve geldiğimizde en iyisi 4 yıldızlı olan 4 otel vardı. Bugün otel sayısı 109’a ulaştı. Bu otellerin içinde 5 yıldızlı otellerin sayısı da çok fazla. Ben tekrar Kazım Kurt’u ve ekibini yürekten kutluyorum 1 hafta boyunca da hiçbir yere gitmeden, her gün sabah gelip o sanatçıların ağaç yontularını keyifle izleyeceğim” diye konuştu.  

ÇAKIRÖZER: “HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”
Festivalde konuşan isimlerden biride CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer oldu. Başkan Eskişehir’i Dünyanın parmakla gösterdiği Türkiye’nin gözbebeği bir kent haline getirdikleri için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti. Onların sayesinde Eskişehir’in Türkiye’nin en yaşanılası şehri olduğunu ifade eden Çakırözer, “Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a Ahşap Festivalini kurduğu ve gelenekselleştirdiği için teşekkür ederim. Odunpazarı artık festivallerine festivaller eklenen bir kent oldu” dedi. Eskişehir’in festivaller şehri olduğunu belirten Çakırözer, bundan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. Kazım Kurt’a teşekkür eden Çakırözer, “Bunlar Eskişehir’i kültürel olarak zenginleştiren adımlar” diye konuştu. Ahşap Heykel Festivalinin her sene bir konsepti olduğu ifade eden Çakırözer, bu sene oluşturulacak olan ormana ‘demokrasi’ adı verileceğine dikkat çekti. Çakırözer konuşmasına şu sözlerle devam etti: “bundan daha iyi bir tema bulunamazdı. Festival 23 Haziran’da bitecek. 23 Haziran’da Türkiye’de demokrasi günü olacak. Her şeyin çok güzel bir gün olacak. Bu festival Odunpazarı’nı ve Eskişehir’i güzelleştiriyorsa 23 Haziran da İstanbul’u ve Türkiye’yi güzelleştirecek. Her şey çok ama çok güzel olacak.” 

Kırım Derneği Halk Dansları Grubu, Odunpazarı Belediyesi modern dans ve halk dansları gurubu dans gösterisi yaptı. Açılış seremonisinin ardından 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’ne katılan bilim insanları ve sanatçılar çalışmalarına başladı. Odunpazarı’ndan tokmak ve testere seslerinin yükseldiği festival, 1 hafta boyunca bir birinden güzel etkinliklere sahne olacak. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30