Ambalaj atıkları çöp değildir!

Odunpazarı Belediyesi’nin Akka Çevre Atık Yönetimi ve Ticaret AŞ. ile geri dönüşüm için protokol imzaladığını hatırlatan Kazım Kurt, Odunpazarı’nın daha temiz ve daha nitelikli bir hale gelmesi için birlikte çalıştıklarını söyledi.

Ambalaj atıkları çöp değildir!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Akka Geri Dönüşüm Tesisi'ni ziyaret etti. Geri dönüşüm tesisini gezen Başkan Kurt, geri dönüşüm ile ilgili bilgi aldı. Tesiste çalışan işçilerle de bir araya gelen Başkan Kurt, işçilere hayırlı işler diledi.

Odunpazarı Belediyesi bir süre önce ambalaj atıklarının kaynağında toplanıp, taşınması ve değerlendirilmesi için Akka Çevre Atık Yönetimi ve Ticaret AŞ. İle protokol imzalamıştı. Geri dönüşüm çalışmalarını yerinde görmek isteyen Başkan Kurt, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akka Geri Dönüşüm Tesisi'ni ziyaret etti. 

Lisanslı Akka Geri Dönüşüm Tesisi’ni gezen Başkan Kurt, toplanan ambalaj atıklarının tesise girişi, hammadde olarak kullanılabilecek hale gelene kadar hangi aşamalardan geçtiği hakkında bilgi aldı. Tesiste çalışan işçilerle de bir araya gelen Başkan Kurt, işçilerle bir süre sohbet etti. İşçilerden yaptıkları işleri öğrenen Başkan Kurt, işçilere iyi çalışmalar diledi. 

“AMBALAJ ATIKLARI ÇÖP DEĞİLDİR”
Odunpazarı Belediyesi’nin Akka Çevre Atık Yönetimi ve Ticaret AŞ. ile geri dönüşüm için protokol imzaladığını hatırlatan Başkan Kurt, Odunpazarı’nın daha temiz ve daha nitelikli bir hale gelmesi için birlikte çalıştıklarını söyledi. Geri dönüşüm konusunda vatandaşlara da büyük iş düştüğünü kaydeden Başkan Kurt, vatandaşlardan çöp çıkarma saatlerine uymalarını rica etti. Başkan Kurt, ambalaj atıklarının çöp olmadığına dikkat çekti.

Odunpazarı Belediyesi ile Akka Çevre Atık Yönetimi Ocak 2021’de protokol imzalamıştı. İmzalanan protokole göre; Akka Çevre Atık Yönetimi, Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğü altında, Ambalaj Bilgi Sistemini kurarak, ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması, toplanması ve değerlendirilmesi işlemlerini yapacak. Ayrıca okullarda ve vatandaşlara “Sıfır Atık” konulu eğitim toplantılarının organizasyonu konusunda koordinatörlük görevini üstlenecek.  

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30