Arıköy eğitimleri sürüyor

Odunpazarı Belediyesi’nin üniversiteler ve demokratik kitle örgütleri ile iş birliği yaparak hayata geçirdiği ARIKÖY Projesi’nde eğitimler devam ediyor.  

Arıköy eğitimleri sürüyor

 Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkıları ile gerçekleştirilen 2023 Yılı Arıcılık Eğitimlerine 4 Grup halinde toplamda 140 kişi katılıyor. Erdal İnönü Halk Merkezi’nde devam eden eğitimler ziraat teknikeri Muzaffer Söğütkıran ve Bal Üreticileri Birliği Başkanı Halil Er tarafından veriliyor. 

 Türkiye’nin örnek projelerinden olan Arıköy hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, gerçekleştirilen teorik eğitimler sonrasında kursiyerlere Arıköy’de pratik eğitim verileceğini ve pratik eğitimlerde her 10 kursiyere 1 usta öğretici eşlik edeceğini ifade etti. 

 Her gruba 30 saat teorik ve 10 saat uygulamalı “kovan başında” pratik eğitim verildiğini belirten yetkililer, eğitimlerde arıcılık için gerekli olan botanik bilgisinden, temel ve ileri düzey arıcılığa, kovan bilgisinden pazarlama stratejilerine birçok konuda bilgiler verileceğini ifade etti. Eğitim ve uygulamalarda kovan kontrolü, ana arı kontrolü, zayıf kolonileri birleştirme işlemi, besin kontrolü ve besleme, yağmacılık ve alınacak önlemler, çerçeve hazırlama ve kovana yerleştirme işlemi, gerekli durumda kovanda ikinci katın hazırlanması gibi konular uygulamalı olarak anlatılırken, arı hastalıklarına karşı alınacak önlemler ve ilaç uygulamaları hakkında bilgiler veriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30