Asparagas haberlere inanmayın!

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, asparagas haber yapan birkaç internet sitesinde coronavirüs vakalarıyla ilgili duyuma yönelik yapılan haberlerin vatandaşlarımızı endişeye sevk ettiğini resmi kurumların açıklamalar dışındaki haberlere inanmasını istedi.

Asparagas haberlere inanmayın!
banner127

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Pandemi döneminde coronavirus vakalarıyla ilgili haberlerde öncelikle gazetecilerin sorumlu davranması gerekmektedir. Eskişehir’de yaygın basın temsilcilerinin, yerel gazete ve gazetecilerin ve internet haber sitelerinin bu sorumluluk içinde davrandıklarını görmekteyiz. Ancak sorumsuz bazı internet sitelerinin  bu sorumluluk bilinci dışında hareket ederek, halkı endişeye sevk eden haberler yaptığı gözlemlenmektedir. Bu tür konularda duyuma göre haber yapmak son derece sakıncalı ve tehlikelidir. Bütün dünyada ve ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de coronavirüs vakaları görülmektedir. Bu nedenle karantinaya alınan apartmanlar, sokaklar ve köyler olmuştur. Kurumlarda da bireysel vakalar görülmektedir. Bu asla bir kurumun tamamını bağlamaz” denildi.

Açıklamada ayrıca, vatandaşların bir-iki internet sitesi ve sosyal medyada verilen duyuma dayalı yalan-yanlış haberlere itibar etmemesi, Sağlık Müdürlüğü ve Valilik tarafından yapılan resmi açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesi istendi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30