Babasının değerli arşivini Odunpazarı Belediyesi'ne bağışladı

Eskişehir 7’nci Noteri Belkıs Akın, babası emekli öğretmen Mehmet Akın’ın arşivinde bulunan 1964 ve 1965 yıllarına ait Yön Dergilerini, Odunpazarı Belediyesi Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi’ne bağışladı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından teslim alınan dergiler, kütüphane yetkililerine iletildi.

Babasının değerli arşivini Odunpazarı Belediyesi'ne bağışladı

Uzun yıllar Eskişehir’de Yunus Emre ve Fatih İlkokullarında öğretmenlik yapan, emekli öğretmen Mehmet Akın’ın Doğan Avcıoğlu’nun İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü olduğu Yön Dergisi arşivi, kızı Eskişehir 7’nci Noteri Belkıs Akın tarafından Odunpazarı Belediyesi Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi’ne bağışlandı. 

Mehmet Akın tarafından yıl yıl ciltlenen 1964 ve 1965 yıllarında yayınlanan Yön Dergileri, uzun yıllar Akın’ın arşivinde korundu. Bu süre içinde sadece aile bireyleri ve tanıdıklar tarafından okunan Yön Dergileri, daha fazla insan tarafından okunabilmesi için Akın’ın ailesi tarafından geçtiğimiz ay açılışı yapılan Doğan Avcıoğlu Kütüphanesine verildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Arifiye Mahallesi’nde bulunan noter binasına giderek, Mehmet Akın’ın kızı Belkıs Akın’dan Yön Dergilerini teslim aldı. Bir süre dergileri inceleyen Başkan Kurt, ardından da Doğan Avcıoğlu Kütüphanesine konulmak üzere, dergileri kütüphane yetkililerine verdi. 

HERKESİN OKUMASINI TAVSİYE EDERİM

Babasının Yön Dergisi arşivini uzun yıllar sakladıklarını belirten Belkıs Akın, bu arşivin daha fazla insana ulaşmasını istediklerini ifade etti. “Bir vakfa mı versek derken, Odunpazarı Belediyesi tarafından Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi açılınca, buraya bağışlamaya karar verdik. Dergileri incelerken Türkiye’nin gündeminin hiç değişmediğini görüyorsunuz.. Hem tarihi hem de güncel, muhteşem bir dergi. Herkesin okumasını tavsiye ederim” diyen Akın, Eskişehir’e böyle bir kütüphane kazandırdığı için Başkan Kurt’a teşekkür etti. 

ÇOK ÖNEMLİ BİR ARŞİV

Akın ailesinin bağışının çok kıymetli olduğunu söyleyen Başkan Kurt, Akın ailesine teşekkür etti. Belkıs Akın ile beraber Yön Dergileri ile birlikte fotoğraf çektiren Başkan Kurt, “Mehmet Akın’ın onlarca yıl büyük bir özenle koruduğu Yön Dergileri, artık bize emanet. Bu dergilerden, Doğan Avcıoğlu Kütüphanesini ziyaret eden hemşehrilerimiz faydalanacak. Çok önemli bir arşiv. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyor, Akın ailesine de bu kıymetli bağışları için teşekkür ediyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30