Başarılı sporculardan ziyaret

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi spor merkezleri ve yüzme havuzunu müsabakalara hazırlanan sporcuların hizmetine sunmaya devam ediyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi Kentpark Yüzme Havuzu’nda müsabakalara hazırlanan Göksu Doğan ve Sudem Denizli İstanbul’daki yarışlarda önemli başarılara imza atarak, rekor kırdılar.

Başarılı sporculardan ziyaret

Şehirdeki yüzme havuzu sıkıntısı nedeniyle antrenmanlarını Kentpark’ta bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait kapalı yüzme havuzunda gerçekleştiren 16 yaşındaki Eskişehirli yüzücü Göksu Doğan ve Sudem Denizli, İstanbul’da düzenlenen yarışlarda önemli başarılara imza atarak dikkatleri üzerlerine çektiler. Türkiye Açık Yaş Kısa Kulvar Milli Takım Seçmeleri’nde 12 yıldır kırılamayan 50 metre sırtüstü rekorunu kıran Göksu Doğan ve Tükcel Açık Yaş Kısa Kulvar Milli Takım Seçmeleri’nde 200 metre sırt üstünde rekor kıran Sudem Denizli, yarışlar sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

 Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan ile bir araya gelen Göksu Doğan ve Sudem Denizli hedeflerinin 2024 Olimpiyatları’nda A kotası almak olduğunu ifade ettiler. Doğan “5 yaşından beri yüzüyorum ve 11 yıllık emeğimin karşılığını İstanbul’da gerçekleştirilen yarışlarda kırdığım Türkiye rekoru ile aldım. Ne yazık ki Eskişehir’de yaşanılan havuz sıkıntısı nedeniyle zaman zaman antrenmanlar konusunda zorluk yaşasak da Büyükşehir Belediyesi bu süreçte bize havuzunu ücretsiz olarak açtı ve biz kendimizi Kentpark Havuzu’nda geliştirdik. Bu sebeple ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e ve tüm belediye yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Genç sporcuların her zaman destekçisi olduklarını ifade eden Deniz Kaplan ise Göksu Doğan ile Sudem Denizli ile ailelerini ve antrenörlerini tebrik etti. Kaplan “Büyükşehir Belediyesi olarak Eskişehir’de amatör sporları ve sporcuları daha ileriye taşıyabilmek için çalışan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairemiz var. Spor yapma imkanı olmayan vatandaşlarımızı sporla tanıştırıyor, amatör sporcularımızın gelişimine katkı sunmak için salonlar açıyor ve bu salonları da ücretsiz olarak kendilerine tahsis ediyoruz. Kentpark Havuzumuzda pandemi nedeniyle Eskişehir’de kapalı olan havuzlar nedeniyle özellikle milli takım düzeyindeki sporcuların büyük ilgisini görüyor. Kimseyi kırmadan, kimseyi geri çevirmeden havuzumuzun kapılarını sizlere açtık. Çünkü biliyoruz ki sizin başarınız, bu şehrin başarısı, bu şehrin başarısı ülkemizin başarısıdır. Biz sizlere güveniyoruz ve her zaman arkanızdayız. İnanıyoruz ki çok daha önemli başarılara imza atacaksınız” dedi.

Sohbet ortamında geçen ziyaretin ardından Deniz Kaplan başarılı sporculara Başkan Büyükerşen’in ödüllerini takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30