Başkan Ataç'ın Dünya Süt Günü mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ataç, “Sağlıklı nesiller yetiştirmek için süt tüketimi, üreticilerimiz için de süt üretiminin desteklenmesi çok büyük önem taşıyor” dedi.

Başkan Ataç'ın Dünya Süt Günü mesajı
banner115

 Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, süt tüketimi ile birlikte üretimin önemine ve üreticinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Ataç mesajında, “Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için büyük önem taşıyan süt, üretim sektörü açısından da kritik bir yere sahiptir. Ancak geldiğimiz noktada  ülkemizde süt üreticilerine desteklerin yetersiz olması üreticileri zor durumda bırakıyor. Yeteri kadar devlet desteği alamayan üretici, maliyetlerin altında eziliyor. Ürün fiyatlarının maliyeti karşılayamaması nedeniyle de üretici üretmekten vazgeçip ya ineğini satıyor ya da kesiyor. Tüketici ise alım gücünün düşmesi nedeniyle yüksek fiyatlı süt ve süt ürünleri alamıyor. Dünyadaki tüm gelişmiş ülkeler, sütün faydalarının kavranması, süt tüketiminin daha da artırılması için çalışmalar yapmaktadır. Tepebaşı Belediyesi olarak biz de süt üreticilerini elimizden geldiği ölçüde destekliyoruz. Kavacık, Uludere ve Atalantekke mahallelerinde desteklerimiz ile hayata geçirilen süt toplama merkezlerinde, süt işleniyor ve üreticimizin emeği, kazanca dönüşüyor. Ancak bu yıl önceki yıllara göre bir azalma yaşandığını görüyoruz. Önceki yıllarda 100 üreticimizden günlük 6 ton süt toplanırken bu yıl 60 üreticimizden günlük 4 ton süt toplanıyor. Tepebaşı Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi yine üreticilerimizin yanında olmaya onları desteklemeye devam edeceğiz. Süt tüketiminin de üretim kadar desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda aşevinde görevli personellerimiz tarafından ihtiyaç sahiplerine süt teslimi yapıyoruz. Ayda ortalama 100 haneye bin 680 litre sütü ulaştırıyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile süt tüketiminin çok önemli olduğunu bir kez daha vurguluyor, üreticilerimizin yeteri kadar desteklendiği sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30