banner118

"Belediyenin engellemeleri devam ediyor"

TCDD'ye ait alanda inşaatına başlanan yapının Tepebaşı Belediyesi tarafından mühürlenmesi ile ilgili AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu bir açıklamada bulundu. 

"Belediyenin engellemeleri devam ediyor"
banner115

Açıklamasında insan sağlığı için elzem olan bu noktanın önemini anlatarak şunları söyledi; 
 
“TCDD tarafından kendi arazisi üzerine yapılan bu inşaat, yer altı tünelinde yangın çıkması halinde su deposu, dumanı ivedi olarak tahliye edici jet fanlar, tüm elektrik ünitelerinin dağıtım ve sinyalizasyon panoları gibi tren hattını için can damarı ekipmanların bu binanın içerisinde olması için tasarlanmıştır.

Dünya üzerinde bu binaların örneklerini birçok yerde görebiliyorken, ülkemizde de hatta ilçemizde Hasanbey Lojistik merkezi için bu bina yapımı gerçekleştirildi. Söz konusu alan için belediyenin cevabı müsbet olurken merkezi alanda yapılmak istenen bu bina için belediyenin tavrı bizleri hayrete düşürdü.

O dönemde Hasanbey bölgesi için 'Belediyeyi ilgilendiren bir durum yok, kendi araziniz' diyebiliyorken, şimdi devlet kendi arazisine devlet eliyle yaptığı inşaata Tepebaşı Belediyesi tarafından el koyuluyor.

Burası bir işletme değil, ticari kazanç sağlayacak bir nokta değil. Tamamen bu trenleri kullanan vatandaşların sağlığı ve kaza anında acil müdehale amacıyla projelendirilmiş ve yapımına başlanmıştır.

Daha da vahim olanı bu bina için önce Belediye Ruhsatını bahane ederek inşaatın durdurulmasını, sonra isnatsız bu karar plan bütçe ve imar yönetmeliğine uymayınca topu resmen taça atarak encümen kararı ile Ulus Anıtı silüetini bozduğu sebebini öne sürerek inşaattın durdurulmasını zorla gerçekleştirmişlerdir.

Yalnız bu kararda da yanıldıkları bir durum var. Bu yapı Anıtlar Kuruluna uygun, çevre mimarisi düşünülerek tasarlanmış ve projelendirilmiştir.

Kasım 2019'da başlatılan bu inşaat bir - iki ay içinde bitmesi gerekirken, Tepebaşı Belediyesinin devletin yapılarına karşı tutumu sebebiyle aylardır çürümeye terk edilmiş durumda bekletilmektedir.

Konu ile ilgili TCDD yetkilileri hala sabırla Belediye ile yazışmalarını sürdürmekte fakat lakayıt tavırlarla karşılaştıklarını ve cevap alamadıklarını söylemektedirler.
Bu durumda TCDD için kanuni yollara başvurmaktan başka seçenek kalmamıştır.

Tepebaşı Belediyesi insan sağlığını ve güvenini hiçe sayarak mühürlediği bu alanı bir an önce açmasını ve bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30