Bin 500 kadının katılımıyla 100'üncü yıl coşkusu yaşandı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programında yaklaşık bin 500 Belde Evi kursiyeri kadın ile bir araya geldi. Programda Türk Bayrakları ile Başkan Ataç’ın eşliğinde marşlar söyleyen kadınlar, Cumhuriyetin 100. yaşını coşku ile kutladı.

Bin 500 kadının katılımıyla 100'üncü yıl coşkusu yaşandı
banner127

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Kutlaması yaklaşık bin 500 kadının katılımı ile gerçekleşti.

Tepebaşı Davet Salonu’nda gerçekleştirilen kutlamaya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, TBMM Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Av. Gülizar Biçer Karaca,  27. Dönem CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, meclis üyeleri ve bin 500 Belde Evi kursiyeri kadın katıldı.

“Atatürk’ümüze ne kadar minnet etsek azdır”

Kutlama programında konuşan Başkan Ataç, “Gazi mecliste bugün Atatürk’ün koltuğunda bir kadın oturuyor. TBMM Başkan Vekilimiz Gülizar Biçer Karaca, sevgili başkanımız temsil ediyor. Siz kadınlar bizim baş tacımızsınız. Kadının en büyüğü analarımız, analarımızın en büyüğü Zübeyde Hanım. Çünkü öyle bir çocuk doğurmuş ki Anadolu’yu, Trakya’yı kurtarsın diye. Gerçekten bu güzel çocuk yedi düveli bu ülkeden kovdu, karşı koyamadılar. O nedenle Atatürk’ümüze ne kadar minnet etsek azdır. Bakın haddini bilmezler var, onlara hakaret ediyorlar. İstiklal savaşına hakaret ediyorlar. Şöyle bir laf vardır. Gerçekle kavga edenler çarpılır. Allah’a çok şükür sizlere başkanlık yapıyorum. O kadar mutluyum o kadar onur duyuyorum ki. Biz bu günleri özgürce, bağımsızca kutluyoruz. Eskişehir çok farklı bir yer. Pasaportsuz girilen tek Avrupa şehri gibi. Cumhuriyeti kutlamamıza iki gün kaldı. O gün de beraber olacağız ve doyasıya Cumhuriyetin 100.yılını kutlayacağız. Ama biz daha çok 100 yıllar kutlayacağız. Cumhuriyet bir kadın devrimidir, Eskişehir bir cumhuriyet kentidir. Ona sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“Atatürk’e minnetlerimizi sunuyoruz”

TBMM Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Av. Gülizar Biçer Karaca, “1919’da kalbine tam bağımsızlık cumhuriyet tohumunu yerleştirip, Anadolu’ya hareket eden, İstanbul’da, Kastamonu’da, Amasya’da o yüreğindeki tohumu toprağa koyduğunda onu sulayarak büyüten kadınlara güvenen ve 1923’te 29 Ekim’de o tohumu fidan yapıp Anadolu topraklarına emanet eden ve 100 yıldır kökleri her birimizin yüreğinde yeşeren, her türlü badireye, rüzgara, fırtınaya rağmen dimdik duran cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayarak ve o tohumu yüreğinde taşıyan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını sevgiyle saygıyla anıyorum. Bana cumhuriyeti sorduklarında cumhuriyet benim derim. Cumhuriyet sizlersiniz. Bugün burada elinizde ay yıldızlı bayraklarla marşlar söyleyerek, alkışlarla cumhuriyetin 100. Yıl coşkusunu yaşamak için bir araya gelinebiliyorsa işte bu birlikteliği sağlayan, kadını evinden çıkartıp her türlü sosyal, toplumsal, iş hayatında ve siyasette var eden rejimin adıdır cumhuriyet. Mustafa Kemal Atatürk’e cumhuriyetin aydınlık yüzü olan kadınlarımız olarak tekrar minnet ve şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.

“Yolumuz Atatürk yolu olmaya devam edecek”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bazıları diyor ki dünyada acılar var, cumhuriyet kutlanır mı diyorlar. Dualarımızı o acıların bitmesi için göndereceğiz. Ama belki de bu acıların bitmesi için, örnek olması yer cumhuriyetin 100. Yılının kutlandığı Türkiye’dir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünü o kan revan içinde olan ülkeye baktığımızda görüyoruz. 100 yıldır Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk işgal altındaki tüm halkların gözbebeğidir, imrenek baktığı ülkedir. O nedenle tabi ki cumhuriyetimizi kutlayacağız, tabi ki evlatlarımızı Atatürk’ün bize gösterdiği şekilde muhasır medeniyet seviyesini yakalayacak, akıl yolunda, çağdaşlık yolunda yetiştireceğiz. O nedenle ellerinizden öpüyorum. Atatürkçü nesilleri yetiştirdiğiniz için. Bizim yolumuz Atatürk yolu olmaya devam edecek. Sevgili Başkanımız Ahmet Ataç’a ne kadar teşekkür etsek az. Bu birlikteliğimiz Atatürk’ün arzu ettiği şeydi. Sizler bunu yapıyorsunuz. Bunun yolunu açan başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“Her şeyi Cumhuriyete borçluyuz”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Bundan tam 100 yıl önce ebedi ve tek önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi düşman postallarından kurtararak milletiyle verdiği mücadele sonunda kazanılan kurtuluş savaşının ardından dedi ki: benim milletim öyle bir idare ile idare edilmeli ki kendi kendilerini yönetebilmeliler, bağımsızlıklarını ilan etmeliler. Ve dedi ki asla bir daha bu ülkeye yabancı asker postalları değimesin dedi. Bir daha hiç kimse ülkemi sömürmesin dedi. Vatandaşlar ümmetten yurttaş oldular ve birçok hak kazandılar. Özellikle biz kadınlar. Toplumun yarısını oluşturan biz kadınları, toplumda başı dik, göğsünü gere gere erkeklerle yürüyebilmemiz için bizlere pek çok hak verdi. Biz bugün cumhuriyet kadını olarak her birimiz sahip olduğumuz her şeyi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyete borçluyuz. Bugün burada cumhuriyeti göğsümüzü gere gere kutlayabiliyorsak bunu Cumhuriyete borçluyuz. Bugün burada cumhuriyetimizi kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Tepebaşı Belediye Başkanımız sürekli kadınların yanında yer alan başkanımız, her zaman sizleri düşünüyor. Bu nedenle başkanımıza teşekkür ediyorum iyi ki varsınız” diye konuştu.

“Yaşasın Cumhuriyet”

27. Dönem CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Eskişehirli kadınların konuşmalar yapılırken gözlerine baktım. Atatürk’ün bir çift mavi gözüyle bakıyorlar dünyaya. Onun aydınlanma inancıyla ve ruhuyla, cumhuriyet ruhuyla bakıyorlar. Nasıl onurlandım, iyi ki varsınız. Türkiye’de her yer inşallah Eskişehir kadınlarının gözünden bakan kadınlarla dolar. Aydınlık, güçlü, çağdaş, cumhuriyet aşığı siz kadınların önünde hürmetle eğiliyorum. Cumhuriyet aslında vicdanı hür, irfanı hür, fikri hür nesillerin yoludur. Vicdanı, fikri, irfanı hür nesli yetiştirecek olan sizsiniz ve cumhuriyet sizsiniz. Bu nesiller ve cumhuriyet sizlerle yaşayacak. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk yaşasın Cumhuriyet” dedi.

“Başımızın tacısınız”

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı en güzel kadınlarımızla kutlanır. Çünkü siz Cumhuriyete, Cumhuriyet sizlere çok şey borçlu. Bir tarafta kadını sosyal, siyasal, kültürel hayatın dışında tutmak için çaba harcayan bir zihniyet bir tarafta da kadınları her daim baş tacı yapmış bir başkanımız var. Ne mutlu bize. Çünkü siz baş tacı olmaya layıksınız. Cumhuriyet ileriye gidecekse sizlerle ileriye gidecektir” ifadelerini kullandı.

“Tepebaşı Cumhuriyetin kalesi oldu”

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, “Cumhuriyet aslında önce kadınlara geldi. Cumhuriyet önce kadınları özgürleştirdi. O yüzden bugün ve yarın cumhuriyete en çok sahip çıkması gereken de en çok kutlaması gereken de yine kadınlarımız olmalı. Çünkü kadının ikinci sınıf vatandaş olduğu, evlere kapatılmak istendiği bir dönemden Atatürk gibi önce kadını öncüleyen bir liderin gelmesiyle kadın özgürleşti. Bu misyonu Tepebaşı’nda hepiniz hissetmişsinizdir. Çünkü Atatürk’e inanmış, onun ilkelerine inanmış, özgürlüğe inanmış başkanımız sayesinde Tepebaşı, sizlerin de sahip çıkmasıyla Cumhuriyetin kalesi oldu. Bundan sonra da bu cumhuriyete sahip çıkan kadrolara sizler de sahip çıkacaksınız. Allah sizi bizden bizi sizden ayırmasın” dedi.

Programda daha sonra Başkan Ataç ve katılımcılar, ellerinde bayraklar ile İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’na eşlik etti. Kutlamada ayrıca Sanatçı Gözde Öksüz de yer aldı. Belde Evi kursiyerleri, Öksüz’ün söylediği şarkı ve marşlara eşlik ederek Cumhuriyetin 100. yaşını coşkuyla kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30